Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Atklātā vieslekcija „Iekšpolitiskā situācija Baltkrievijā pēc prezidenta vēlēšanām"

Kristīne Dalmatova, 21.02.2011. 16:33

22.februārī plkst. 16.15 LU Sociālo zinātņu fakultātē notiks vieslekcija „Iekšpolitiskā situācija Baltkrievijā pēc prezidenta vēlēšanām", lektors – Baltkrievijas Lietišķās Avīzes galvenais redaktors un Baltkrievijas stratēģisko pētījumu institūta dibinātājs un valdes loceklis Pjotrs Marcevs. Lekcija tiešraidē būs skatāma LU portālā.

Lekciju organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija sadarbībā ar LU Sociālo zinātņu fakultāti, un tās mērķis ir dot iespēju interesentiem padziļināt izpratni par politiskajiem un sociālajiem procesiem, kuri norit mūsu kaimiņvalstī.

Vieslekcijas laikā tiks apskatītas tādas aktuālas tēmas kā situācija Baltkrievijas iekšpolitikā pēc prezidenta vēlēšanām, attiecības ar starptautiskajiem partneriem, it īpaši ar Krieviju un Eiropas Savienību un Baltkrievijas demokrātisko spēku perspektīvas. Lekcija notiks 2011. gada 22.februārī LU Sociālo zinātņu fakultātē, J.Berlina auditorijā telpās (Lomonosova ielā 1A), no plkst.16.15 līdz 18.00.

Pjotrs Marcevs dzimis 1962. gada 14. aprīlī Minskā. Absolvējis Baltkrievijas Valsts universitātes filoloģijas fakultāti. Kā žurnālists strādājis žurnālā „Parus" (Buras), Baltkrievijas korespondents laikrakstā „Kommersant", kā arī vadījis zinu aģentūru „Postfaktum". 1992. gadā sācis nodarboties ar uzņēmējdarbību, izdod avīzi „Birži i banki: Belarusskaja delovaja gazeta" (Biržas un bankas: Baltkrievijas Lietišķā avīze), vēlāk arī laikrakstu „Imja" (Vārds). 1997. gadā kļuvis par slēgtas akciju sabiedrības „Belarusskaja delovaja gazeta" (Baltkrievijas Lietišķā avīze) prezidentu un avīzes galveno redaktoru. Tajā pašā gadā klajā laista P.Marceva producētā dokumentālā filma „Parastais prezidents", kurā tiek stāstīts par Baltkrievijas otro prezidentu Aleksandru Lukašenko, P.Marcevs ir arī viens no scenārija autoriem. P.Marcevs ieguvis atzinību Berlīnes kinofestivālā. Kopš 2006. gada ir Baltkrievijas stratēģisko pētījumu institūta valdes loceklis un arī viens no šī institūta dibinātājiem. Kopš 2009. gada darbojas kā Sabiedriski konsultatīvās Padomes loceklis Baltkrievijas Republikas Prezidenta Administrācijā.

Vieslekcija tiešraidē būs skatāma LU portālā: www.lu.lv/tiesraide/2/

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV