Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Svinīgā ceremonijā „Latvijas Gada varonis 2010" godināti dzīvības glābēji

Zane Pētersone, 22.02.2011. 11:41

Svētdien, 20. februārī, LNT raidījums „Degpunktā" jau piekto reizi svinīgā ceremonijā „Latvijas Gada varonis 2010" godināja cilvēkus, kuri, riskējot ar pašu dārgāko – savu dzīvību, ir rīkojušies atbildīgi, glābuši un dāvājuši citiem iespēju dzīvot.
Svinīgā ceremonijā „Latvijas Gada varonis 2010" godināti dzīvības glābēji

Mūsu varoņi ir cilvēki, kuri ne mirkli nekavējoties, nešauboties un nereti riskējot paši ar savu dzīvību un veselību, traukušies palīgā tiem, kuru dzīvība bijusi briesmās. Ne velti „Gada varoņa" balvas simbols ir bezdelīga – pats ātrākais putns, kurš uz saviem spārniem cilvēkiem nes cerību. Dzīvības glābšanā ir svarīgas minūtes un pat sekundes.

Šogad „Degpunktā" gada varoņa simbolu – bezdelīgu – saņēma 10 patiešām varonīgi cilvēki, kuru ātrā un nesavtīgā rīcība dāvājusi saviem kaimiņiem, brāļiem, pat nejauši sastaptiem cilvēkiem iegūt vēl vienu dzimšanas dienu, vēl vienu iespēju dzīvot dzīvi.

Pateicības „Latvijas Gada varonis 2010" saņēma:

Broņislavs Stankevičs un Sergejs Vasiļjevs par Meirānu ezerā ielūzušā bļitkotāja Viktora Guseva izglābšanu.
Daile Ermane par pašaizliedzīgo glābšanu nelaimē nonākušajiem dzīvniekiem un putniem. Kundzes izglābtais jūras ērglis šobrīd priecē apmeklētājus Kalvenes zooloģiskajā dārzā.
Jānis Morozs par savas draudzenes Lāsmas izglābšanu, kad meitenei, sēņojot, iespēra zibens.
Divpadsmit gadīgais Oskars Leitāns par savas septiņgadīgās māsas un viņas draudzenes izglābšanu, kad virtuvē bija izcēlies ugunsgrēks.
Vienpadsmit gadīgā Eletra Žurila no Jēkabpils par savas ģimenes mājas izglābšanu no ugunsgrēka.
Aleksandra Pūce un daktere Natālija Meščerjakova par Aleksandras trīsgadīgā dēla izglābšanu.
Modris Staņislavskis par Sandas Vaivades un viņas bērna izglābšanu, kad viņas vadītā mašīna iebrauca un apgāzās upē.
Balva tika pasniegta arī Jēkabpils nošautā policista Andra Znotiņa tuviniekiem par viņa mūža ieguldījumu profesionālajā darbā, godprātīgi pildot savus amata pienākumus.
Visiem varoņiem BTA dāvināja Nelaimes gadījumu apdrošināšanas gada polisi ar apdrošinājuma summu 10 000 latu, savukārt īpašo BTA balvu saņēma Oskars Leitāns.
Svinīgo ceremoniju „Gada Varonis 2010" vadīja raidījuma „Degpunktā" veidotāji Inese Supe un Kārlis Seržants. Svinīgās ceremonijas laikā uzstājās arī tādi iemīļoti mūziķi kā Jānis Stībelis, Normunds Rutulis, Kaža, Lauris Reiniks, Liene Šomase, Dace Upīte un citi.

Raidījuma „Degpunktā" komanda un apdrošināšanas sabiedrība „BTA" saka „Sirsnīgu Paldies" visiem drosmīgajiem cilvēkiem, kuri palīdz citiem un sniedz roku nelaimē nonākušajiem!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV