Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Meteņu – Masļeņicas tirdziņu svētku pasākuma Rīgas Centrāltirgū

Rota Mūrniece, 24.02.2011. 18:08 | komentāri (1)

Auglīgam gadam un bagātīgai ražai Centrāltirgus aicina visus rīdziniekus un pilsētas viesus uz pavasara ieskandināšanu Meteņu tirdziņā 25. un 26. februārī! Šeit būs iespējams ne tikai iepirkties, bet arī izklaidēties un atpūsties kopā ar visu ģimeni.

26. februārī Rīgas Centrāltirgus no plkst. 11.00 aicina uz īpašu svētku pasākumu visai ģimenei – vadīsim ziemu projām ar Meteņu un Masļeņicas tradīcijām, jautrību, jokiem un mūziku: varēsiet izbaudīt īstu pavasara gaidīšanas gaisotni - Meteņdienu un Masļeņicas svinēšanas tradīciju ietvaros: laika minēšanu, maģiskām darbībām ļaunuma padzīšanā, rotaļās iešanu, kā arī vienu no svētku galvenajām tradīcijām: krievu un latviešu folkloras grupu sadziedāšanos.

Svētku gaitā būs iespējams vērot ne tikai jautras pavasara gaidīšanas izdarības, bet arī paši svētku apmeklētāji varēs līdzdarboties dažādās radošās darbnīcās: interesentiem būs iespējams Masļeņicas tradīciju ietvaros izveidot savu salmu lelli - Masļonu, ko vēlāk kopīgi sadedzināsim ugunskurā, kas simbolizē atvadas no ziemas. Savukārt, viena no Meteņu galvenajām tradīcijām ir maskošanās: bērniem un pieaugušajiem būs iespēja piedalīties masku veidošanas darbnīcā un izveidot katram pašam savu masku. Meteņu dienas apmeklētāji varēs izmēģināt savus spēkus klūgu groziņu pīšanā – un kur nu vēl laimīšu liešana!

Šajos svētkos neiztiksim arī bez tradicionālās pankūku ēšanas, kas ir tik ilgi gaidītā pavasara un saules simbols!

Būsim kopā pavasara gaidīšanas svētkos Rīgas Centrāltirgū š.g. 26.februārī plkst. 11.00!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV