Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Ziemas festivāls uzņem apgriezienus

Baiba Bože, 02.03.2011. 13:21

Iecienītākajā dabas un atpūtas vietā Siguldā turpinās aktīva rosība. Ziemas festivāla ietvaros ikviens vēl šonedēļ var pagūt izbaudīt kādu no pasākumiem Siguldā.
Ziemas festivāls uzņem apgriezienus

Dzelzceļa stacijā piektdien, sestdien un svētdien no plkst. 12.00 līdz 20.00 skatāma laikmetīgās mākslas izstāde „Kur es esmu?". Interesentiem tiek piedāvātas vēl divas jaunas izstādes: Siguldas Mākslu skolā „Baltais Flīģelis" apskatāma vecāko kursu gleznojumu izstāde „Pavasari gaidot" ar pēdējo sniegu pavasara ainavās, portretu kopijas ar radošām izmaiņām, kā arī pārveidotas modernisma Miro stilā figurālu reprodukciju kompozīcijas. Gleznojumi ir mācību procesā veidotas studijas, centieni izprast un uzjaukt krāsu gan praktiski, gan analizējot tās komponentus. Savukārt no 4. marta Siguldas pagasta kultūras namā būs skatāma Olgas Šilovas izstāde „Sapņu kalendārs", kurā māksliniece konfrontējusi divas pozīcijas – realitāti un sapņus.

Festivāla noslēgumā - 5. un 6. martā - norisināsies jau tradicionālās sacensības „Siguldas kauss 2011" kalnu slēpošanā, distanču slēpošanā, snovbordā un tramplīnlēkšanā. Pieteikties sacensībām var visi interesenti vecumā no desmit gadiem, kuri vēlas aktīvi pavadīt brīvo laiku Svētki būs arī mazajiem kalnu slēpotājiem. Bērniem vecumā līdz astoņiem gadiem būs iespēja gūt pozitīvu sacensību pieredzi „Kūku mačos" Pilsētas trasē 5. martā.

5. martā Svētku laukumā aicinām visus ļauties pārsteigumiem un īstas ziemas ballītes priekiem. No plkst. 15.00 smieklīgus, atraktīvus un dīvainus ziemas sporta veidus, stafetes, atrakcijas un konkursus dažādām spējām, gaumēm un vecumiem piedāvās Siguldas Sporta skolas un Jauniešu iniciatīvas centra jaunieši. Svētku laukumā muzicēs grupas „Tutti fruti", „Flora" un „Novadnieki". Plkst. 18.00 no Svētku laukuma skatu platformas būs iespēja vērot īpašu gaismas objektu. Pēc tam ar atrakciju parks „Tarzāns" labvēlību bez maksas ar krēsliem pacēlājiem apmeklētāji varēs doties uz Pilsētas trases pakāji, kur līdz pat astoņiem vakarā festivāla noslēguma pasākumā būs sportiski pārsteigumi un uguņošana.

Plašāka informācija par svētkiem pieejama mājas lapā www.sigulda.lv.

Sigulda aizrauj!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV