Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Valmierā pilsētas svētkos notiks retro automašīnu parāde

Elīna Neimane, 03.03.2011. 13:38

Šovasar, no 1. līdz 2.jūlijam, Valmiera svinēs savu 728 gadu jubileju. Abu svētku dienu laikā gan lieliem, gan maziem valmieriešiem un pilsētas viesiem tiks piedāvāta daudzveidīga atpūtas un izklaides programma.

Viena no aktivitātēm būs retro automašīnu parāde, ko organizē Rīgas Motormuzejs un Latvijas Antīko automobiļu klubs sadarbībā ar Valmieras muzeju. Paredzēts, ka pasākumā piedalīsies ap 30 ekskluzīvu 20.-30.to gadu automašīnu ekipāžas, kas kopīgi mēros ceļu no Rīgas, pa ceļam veicot arī dažādus uzdevumus. Retro auto rallija ekipāžas Valmierā ieradīsies 2.jūlija pēcpusdienā, kur interesenti tās varēs aplūkot pilsētas Rātslaukumā.

Lai veicinātu izpratni par vēstures nozīmi un seno lietu vērtību, vienlaikus Valmieras muzeja Izstāžu namā būs apskatāma arī tematiskā izstāde. Kā informē muzeja izstāžu un pasākumu nodaļas vadītāja Guna Medne, Izstāžu nama pirmajā stāvā būs apskatāmi visdažādākie transportlīdzekļi – automašīnas, velosipēdi un motocikli, savukārt otrajā stāvā būs apskatāma izstāde „Zinātne un tehnika cilvēka dzīvē", kurā varēs aplūkot dažādas tehniskās palīgierīces, kas agrāk tika izmantotas skaistumkopšanas, mājsaimniecības, atpūtas, izklaides un citām vajadzībām. Būs arī īpašs stūrītis bērniem. Ikviens valmierietis aicināts papildināt izstādi un muzeja krājumu ar saviem eksponātiem – dažādām retro tehnikas ierīcēm, spēkratiem, kā arī fotogrāfijām, kurās redzami senie transportlīdzekļi. Interesenti var pieteikties, zvanot pa tālruni 64207638, vai rakstot uz e-pastu guna.medne@valmiera.lv.

Pilsētas svētku norises laikā no 1.līdz 2.jūlijam gan lieliem, gan maziem būs iespēja piedalīties dažādās kultūras un sporta aktivitātēs vairākās pilsētas teritorijās. Kā ierasts, notiks arī amatnieku tirdziņš, balle un svētku koncerts, kurā tiks pasniegti apbalvojumi Goda un Gada valmierietis.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV