Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Profesoru asociācija ievēl jaunu valdes priekšsēdētāju un pauž nostāju saistībā ar ekonomikas ministra pausto viedokli par Latvijas izglītības sistēmu

Baiba Rivža, 08.03.2011. 12:02

7.martā notika biedrības „Latvijas Augstskolu profesoru asociācija" (LAPA) jaunievēlētās valdes sēde. Par jauno LAPA priekšsēdētāju ievēlēta akadēmiķe, Latvijas Lauksaimniecības universitātes prof. Baiba Rivža, bet par vietniekiem Latvijas Universitātes zinātņu prorektors prof. Juris Krūmiņš un Latvijas Sporta pedagoģijas prof. Uldis Grāvītis. Valdes sēdē tika izskatīti aktuāli augstākās izglītības jautājumi tās kvalitātes un konkurētspējas paaugstināšanai.

LAPA valde pauž neizpratni par ekonomikas ministra izteikumiem Latvijas Radio 3.marta raidījumā „Krustpunktā". Šādi izteikumi ir pretrunā ar labas pārvaldības principiem un kavē visu iesaistīto pušu konstruktīvu sadarbību valsts attīstības nodrošināšanā.

LAPA valde atzīst, ka augstākās izglītības sistēmu ir nepieciešams pilnveidot un tas ir nepārtraukts process, kā arī atbalsta valdības plānotos pasākumus, kas veicinātu pozitīvas pārmaiņas. Vienlaikus valde uzsver, ka augstskolas, studiju programmas un profesoru darbību regulāri izvērtē starptautiski eksperti. Augstskolas jau patlaban konkurē starptautiskajā austākās izglītības telpā pat krasi samazināta finansējuma apstākļos. Par to liecina studentu sasniegumi starptautiskajos konkursos, pieaugošā studentu mobilitāte, akadēmiskā personāla aktīva darbība starptautiskos projektos un aizstāvēto promocijas darbu skaita pieaugums.

Kā būtiskākos savas darbības uzdevumus LAPA valde izvirza plašāku komunikāciju ar sociālajiem partneriem, aktīvu līdzdalību likumdošanas pilnveidē, reformu īstenošanā un sadarbību ar partnerorganizācijām Baltijas jūras reģionā.

LAPA valde aicina sabiedrību veicināt savstarpēju uzticību un atbalstu Latvijas augstākās izglītības ilgtspējai, kas nodrošinātu ātrāku tautsaimniecības izaugsmes atjaunošanu!

Par LAPA

Lapa dibināta 1996.gadā un ir viena no lielākajām augstākās izglītības jomas nevalstiskajām organizācijām, kas apvieno 326 Latvijas augstskolu profesorus un asociētos profesorus. LAPA ir oficiāli pārstāvēta Augstākās izglītības padomē.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV