Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Notiks dažādi Liepājas dzimšanai dienai veltīti kultūras pasākumi

Krista Kalnarāja, 08.03.2011. 14:05

Ik gadu pavasaris Liepājā atnāk ar pilsētas dzimšanas dienas svinībām. Liepājnieki steidz viens otru iepriecināt, radot svētku sajūtu. Tieši tāpēc marts ir tik daudzveidīgs kultūras un izklaides ziņā.
Notiks dažādi Liepājas dzimšanai dienai veltīti kultūras pasākumi

15. martā pulksten 17:00 ikviens tiek aicināts piedalīties grāmatas „Berči" atklāšanas svētkos Liepājas muzejā (Kūrmājas prospektā 16). Būs iespēja tikties ar grāmatas veidotājiem, kā arī saņemt Imanta Lancmaņa autogrāfu. Grāmata ir kultūrvēsturiski nozīmīgs un bagātīgi ilustrēts izdevums, kas veltīts arhitekta 170. jubilejai pateicībā par darbu, kas ieguldīts, veidojot Liepājas arhitektūru.

Interesantu piedāvājumu ikvienam interesentam sarūpējusi Liepājas Centrālā zinātniskā bibliotēka. Līdz marta beigām pieejama tematiska literatūras izstāde, kas piedāvā informatīvus materiālus par Liepājas vēsturi un šodienu. Tāpat bibliotēkā iekārtota tematiska literatūras izstāde, kas piedāvā iepazīt tādu Liepājas autoru, kā Dz. Šmites, Ē. Kūļa, O. Gūtmaņa, A. Uldriķes, M. Zihmaņa, J.Hvoinska, A. Kreica, I. Markopas grāmatas.

16. martā pulksten 10:00 Liepājas CZB filiālē bērnu bibliotēkā „Vecliepājas Rūķis" Liepājas centra pamatskolas 4. klases skolēni tiks iepazīstināti ar fragmentu no filmas „Liepāja un Liepājas rajons", dažādiem interneta portāliem, kuros iespējams atrast informāciju par Liepāju, tās vēsturi, ievērojamām vietām, interesantiem faktiem u.tml., kā arī bērni tiks iepazīstināti ar izstādi „Liepājas izcilās lappuses", kuru papildinās literatūras apskats. Pasākuma otrajā daļā būs konkurss.

Līdz marta beigām Liepājas CZB filiālē bibliotēkā „Varavīksne" apskatāma tematiska literatūras izstāde „Arhitektūras stili Liepājā" par Liepājas arhitektūru, tās stiliem, ēkām un arhitektiem. Savukārt Liepājas CZB filiālē Valtera bibliotēka tiek piedāvāts ielūkoties izdevuma „Liepājas vēstules" lappusēs.

16. martā no pulksten 15:00 līdz 18:00 Liepājas Latviešu biedrības nama galerijā notiks pasākums „Liepājas grāmatu lāde". Tā ietvaros tiks prezentēts liepājnieku devums literatūrā un grāmatniecībā, kā arī būs iespēja tikties ar grāmatu autoriem.

16. martā pulksten 18:00 Liepājas Emiļa Melngaiļa mūzikas vidusskolā 4. – 9. klašu audzēkņiem tiek piedāvāts koncerts „Tava un mana Liepāja", bet ceturtdien, 17. martā pulksten 18:00 uz koncertu tiek aicinātas ģimenes ar bērniem pirmsskolas vecumā un 1. – 3.klašu audzēkņi.

17. martā pulksten 16:00 Liepājas muzeja nodaļā "Liepāja okupāciju režīmos" tiks atklāta ievērojamā Liepājas šahista Igora Bleka pasteļi, akvareļi un zīmējumu darbu izstāde.

17. martā pulksten 19:00 Liepājas Latviešu biedrības namā notiks koru koncerts „Manai pilsētai". Piedalīsies sieviešu koris „Atbalss", vīru koris „Dziedonis", jauktais koris „Intis", „Kursa", „Lauma", „Līva", „Laiks" un Liepājas teātra jaunie aktieri Everita Pjata un Mārtiņš Kalita, kā arī mūziķis Juris Pavītols. Programmā: V.Aivara, A.Engelmaņa, A.Eniņa, I.Kalniņa, A.Kontauta, Z.Liepiņa, J.Lūsena, J.Pavītola, J.Strazda dziesmas.

18. martā pulksten 19:00 Liepājas olimpiskajā centrā notiks pasākums „Goda un Gada liepājnieks 2010", kura laikā tiks apbalvoti tie 15 cilvēki, kurus atzinībai izvirzījuši liepājnieki, kā arī tiks sveikts titula „Goda liepājnieks" ieguvējs. Svinīgajā apbalvošanas ceremonijā tiks pasniegts titula apliecinājums un krūšu nozīmīte. Par svinīgā pasākuma muzikālo noformējumu rūpējas komponists Jānis Strazds. Klātesošos priecēs Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi, kā arī Uldis Marhilēvičs ar draugiem. Ar deju priekšnesumiem uzstāsies sporta deju centra „Lesto" dejotāji. Pasākuma apmeklētājiem tiek solīts arī kāds pārsteigums.

19. martā pulksten 14:00 Liepājas Olimpiskajā centra Rožu zālē notiks Liepājas Bērnu un Jaunatnes centra kolektīvu Liepāja dzimšanas dienai veltīts koncerts „Jampadracis Liepājā".

19. martā pulksten 19:00 Liepājas Olimpiskā centra Arēnā notiks lielkoncerts „Liepāja svin". Lielkoncertā piedalīsies Intars Busulis, grupas „Musiqq", „Astro'n'out", „The Hobos" un Edijs Šnipke ar „NBS bigbendu".

Biļetes pieejamas „Biļešu Paradīzes" kasēs (Liepājas Olimpiskajā centrā, Latvijas 1.rokkafejnīcā, Liepājas teātrī un „Rimi Ostmala" teātra kasēs) un internetā – www.bilesuparadize.lv.

Liepājas Latviešu biedrības namā 19. martā pulksten 20:00 visiem, kuri vēlas svinēt Liepājas dzimšanas dienu, tiek piedāvāta svētku balle „Pavasara sveicieni". Liepāju un liepājniekus sveikt svētkos būs ieradusies muzikālā apvienība „Baltie lāči" no tālās Latgales. Biļetes cena Ls 5,-

Arī Latvijas 1. Rokkafejnīcā un klubā "Pablo" notiks plašas Liepājas dzimšanas dienai veltītas svinības. Ceturtdien, 17. martā pulksten 20:00 uz rokkafejnīcas skatuves notiks akustiskās mūzikas pasākums "Ceturtdienas melodijas laternu gaismā", kurā muzicēs Liepājas teātra aktieri. Piektdien, 18.martā pulksten 22:00 Latvijas 1. rokkafejnīcā un mūzikas klubā "Pablo" sāksies pasākums "Mēs - liepājnieki". Uz rokkafejnīcas skatuves muzicēs liepājnieku apvienības "Habemus", "Deep Silence". Vakara īpašais viesis un notikums Ivo Fomina koncerts un viņa jaunā albuma "Pulss" prezentācija.

Sestdien, 19. martā pulksten 15:00 klubā "Pablo" aicināti mazie liepājnieki un viņu ģimenes. Jau ceturto reizi notiks pasākums "Mēs – mazie liepājnieki". Centrālais pasākums tradicionāli būs bērnu popiela, kā arī dejas, rotaļas un citi jestri notikumi. Ieeja pasākumā bezmaksas.

Informāciju par visiem martā notiekošajiem kultūras pasākumiem ir atrodama mājas lapā www.liepajaskultura.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV