Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Vidusskolēnus interesē apmaiņas programmas un dzīve kojās

Jurita Krūma, 08.03.2011. 16:30

No 3. līdz 6.martam izstādē „Skola 2011" par vidusskolēnu iespēju iegūt objektīvu informāciju un studentiskus padomus izglītoja kampaņas „Augstskolu anatomija '11" konsultanti. Klātienē visvairāk tika jautāts par pareizo studiju programmu izvēli, kāda ir dzīve kopmītnēm un kā aizbraukt Erasmus apmaiņas programmās.
Vidusskolēnus interesē apmaiņas programmas un dzīve kojās

Galerijas:

Izstādes laikā topošie studenti un viņu vecāki tika iepazīstināti ar augstskolu reflektantu informatīvo kampaņu „Augstskolu anatomija'11" un tās iespējām. Kampaņa ir tradicionāls Latvijas Studentu apvienības (LSA) projekts jauniešiem, kas plāno uzsākt vai turpināt savas studiju gaitas. Laikā, kad vidusskolēni gatavojas eksāmeniem un studiju vietas izvēlei, kampaņa ir topošo studentu iespēja iegūt objektīvu informāciju par studiju iespējam un ar studiju dzīvi saistītajiem jautājumiem no pašiem studentiem.

Sadarbībā ar Swedbank jauniešu programmu „Open", 20 tūkstošus apmeklētāju sasniedza kampaņas skrejlapas ar saukli „Ieņem savu vietu!", aicinot ar konsultantu palīdzību veikt pareizo studiju vietas izvēli. Skolēniem un to vecākiem visā izstādes norises laikā tika sniegtas arī klātienes konsultācijas.

"Skolēnu aktivitāte bija dažāda, taču priecēja, ka lielākā daļa jau bija informēti par to, kas ir akreditācija, un skolēnus mūsu misiju un kampaņas piedāvātajām iespējām izdevās ieinteresēt. Daudzi no topošajiem studentiem vēlējās uzzināt vairāk par dzīvi kopmītnēs, par to stāstījām no savas pieredzes, citi taujāja par apmaiņas programmām un Erasmus. Bija arī gadījumi, kad lūdza palīdzību ievirzīt pareizajā virzienā tālāko studiju izvēlē," dalību izstādē kā produktīvu vērtēja kampaņas konsultante Santa Barkēviča.

No 1.marta līdz pat 1.septembrim - Zinību dienai, kad uzņemšana lielākajā daļā augstskolu būs noslēgusies, kampaņa „Augstskolu anatomija '11" darbosies aktīvajā režīmā. Konsultācijas ir pieejamas darbadienās no plkst. 9:00 līdz 19:00, sazinoties pa tālruni 67216061, rakstot uz e-pastu rik@lsa.lv, sazinoties Skype vidē ar lietotājvārdu „rik.lsa". Sekot līdzi kampaņas norisei un aktualitātēm aicinām arī sociālajos tīklos Twitter, Draugiem un Facebook. Vairāk informācijas: www.rik.lv.

Kampaņu atbalsta Izglītības un zinātnes ministrija, Valsts Izglītības attīstības aģentūra, Swedbank, Prakse.lv, E-klase, Ervitex, I-Deal.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV