Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Par "Vienotības" priekšsēdētāju kļūst Solvita Āboltiņa

Laila Timrota, 14.03.2011. 18:47

Šodien, 14.martā, politisko partiju apvienības VIENOTĪBA priekšsēdētāja pienākumus pārņēmusi apvienības līdzpriekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Paužot pateicību apvienības pirmajam priekšsēdētājam Ģirtam Valdim Kristovskim, Āboltiņa norādīja, ka pirmajā apvienības darba gadā VIENOTĪBA nolikta uz stabiliem pamatiem un plaša ceļa.

"Šobrīd mēs atkal dzīvojam savā valstī, un ir svarīgi, lai cilvēki atkal ticētu, ka valsts un politiķi nav atsķirīgas lietas, ka cilvēki paši ir saimnieki savā valstī. Mums jāvar cilvēkiem dot cerību un ticību tam, ka zinām, kurp vedam savu valstu un tieši mēs to spējam izdarīt," savā uzrunā pauda Āboltiņa.

"No mums sagaida pārmaiņas valsts attīstībai - nodarbinātības, izglītības sistēmai un sociālās sistēmas ilgtspējai. No mums sagaida spēju pacelt Latviju jaunā attīstības pakāpē. Šis ir grūts uzdevums, un to mēs varam paveikt tikai visi kopā, aicinot līdzi jaunus cilvēkus, kas tic, ka savu valsti mēs veidojam kopā," norādīja Āboltiņa.

"Mums dots salīdzinoši īss laiks, lai pierādītu VIENOTĪBU, jo sabiedrība gaida drīzus risinājumus," uzrunājot klātesošos, uzsvēra arī VIENOTĪBAS līdzpriekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis. Šobrīd svarīgs ir katra deputāta, katra ministra darbs un veikums. Šis ir ļoti saspringts laiks, jo mūsu izvēlēm ir augsta likme - Latvijas valsts. Tādēļ VIENOTĪBAI jāspēj izdarīt pareizās izvēles, jāmainās uz augšu un jāstrādā visu labā. Ja mēs spēsim to paveikt, VIENOTĪBAI ir iespējas pieņemties spēkā, pauda Kristovskis.

VIENOTĪBAS turpmākajam darbam jābūt vērstam uz ekonomisku un garīgu valsts izaugsmi, kuras pamatā ir laba pārvaldība, personiska atbildība un kolektīvs spēks. VIENOTĪBAI jārīkojas gudri, tālredzīgi un valstiski, savā uzrunā norādīja Kristovskis.

Savukārt apvienības līdzpriekšsēdētājs Aigars Štokenbergs uzsvēra: "VIENOTĪBAI jāspēj saskatīt to, kas rūp cilvēkiem. Jo plašāks būs mūsu redzesloks, jo labāki būs mūsu panākumi, uzrunājot pasākuma dalībniekus." Sabiedrība mums uzticēsies, ja spēsim uzstādīt augstus mērķus un rādīt, kā tie sasniedzami, uzsvēra Štokenbergs.

Saskaņā ar apvienības statūtiem, VIENOTĪBAS priekšsēdētājs uz viena gada termiņu tiek izvēlēts no apvienības līdzpriekšsēdētāju vidus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV