Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Klajā nākusi grāmata „Līmeņrādis"

Apgāda Zvaigzne ABC Reklāmas un mārketinga daļa, 15.03.2011. 13:16

Apgāds Zvaigzne ABC izdevis pasaules slavu ieguvušo Ričarda Vilkinsona un Keitas Pikitas grāmatu „Līmeņrādis".
Klajā nākusi grāmata „Līmeņrādis"

Grāmata, kas tulkota 19 valodās, zinātniski pamatoti norāda uz ekonomiskās nevienlīdzības postošo ietekmi. Analizējot dažādu valstu statistiku, autori pierāda, ka nevienlīdzība graujoši ietekmē visus sabiedrības slāņus – kā nabagos, tā arī bagātos.

Grāmata jau guvusi plašu ievērību arī Latvijā. Ekonomists Jānis Ošlejs norāda, ka „grāmatā skaidri iezīmēts pārsteidzošs ceļš uz augšupeju – arī Latvijai. Šis darbs noteikti jāizlasa visiem politiķiem, žurnālistiem, sociālo zinību mācībspēkiem un studentiem, kā arī aktīvajiem uzņēmējiem, lai saprastu sabalansētas ekonomikas plašo pozitīvo ietekmi".

Savukārt ekonomists Gatis Kokins uzsver, ka Latvija ir pārdzīvojusi „komunisma nolieguma fāzi kā nekritisku ultralabēju konstrukciju", tāpēc „mums ir jābūt gataviem uzklausīt Vilkinsona un Pikitas argumentus, kāpēc lielāka vienlīdzība ir ne vien sabiedrības neaizsargāto slāņu interesēs, bet arī uzņēmēju un valstsvīru vajadzība".

R. Vilkinsona un K. Pikitas "Līmeņrādis" izdošana ir daļa no Apgāda Zvaigzne ABC programmas, laižot klajā grāmatas, kurās izklāstīta pasaules pieredze ceļā uz pārtikušu un laimīgu sabiedrību. Šajā programmā jau izdota Kembridžas ekonomista Hadžūna Čanga grāmata „Sliktie samarieši", kurā nesaudzīgi kritizēts Latvijas izvēlētais neoliberālās attīstības ceļš. Sagatavošanā atrodas Hadžūna Čanga „23 Things They Don't Tell You About Capitalism" un norvēģu ekonomista Erik S. Reinert „How Rich Countries Got Rich... and Why Poor Countries Stay Poor".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV