Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Sākas 2011.gada tautas skaitīšanas otrais posms - jāapmeklē vairāk nekā 870 000 mājokļi

Tija Ezeriņa, 17.03.2011. 10:28

Šodien sākas 2011.gada tautas skaitīšanas otrais posms, kas ilgs līdz pat 31.maijam un kad uz vairāk nekā 870 000 mājokļiem dosies teju 2000 tautas skaitītāju. Kopumā pirmajā posmā no 1.marta līdz 12.martam internetā saskaitījušies vairāk nekā 650 tūkstoši cilvēku.
Sākas 2011.gada tautas skaitīšanas otrais posms - jāapmeklē vairāk nekā 870 000 mājokļi

Šodien darbu uzsāks daļa Rīgas tautas skaitītāju, bet jau no 18.marta - pārējie tautas skaitītāji visā Latvijā.

Šajos divarpus mēnešos tautas skaitītāji uz tiem mājokļiem, kuru iemītnieki nav aizpildījuši anketu internetā, drīkst doties jebkurā dienā, tai skaitā arī brīvdienās un svētku dienās, no plkst.7:00 līdz pat plkst.21:00.

"Mēs izprotam iedzīvotāju bažas par dažādiem drošības jautājumiem, tādēļ aicinām pievērst uzmanību šādām pazīmēm - katram tautas skaitītājam ir apliecība un īpaša datorsoma ar tautas skaitīšanas logo un kārtas numuru. Ja vēlaties noskaidrot tautas skaitītāja identitāti, zvanot uz bezmaksas tālruni 8000777, nosauciet skaitītāja vārdu, uzvārdu, savu dzīves vietu un uz datorsomas redzamo skaitītāja numuru. Centrālās statistikas pārvaldes darbinieki apstiprinās tautas skaitītāja identitāti. Atsevišķos gadījumos tautas skaitītāji savas personīgas drošības dēļ drīkst lietot arī aptaujas anketas papīra formā, taču arī šādā gadījumā viņu identitāte tiek pārbaudīta pēc iepriekšminētajām pazīmēm" skaidro Aija Žīgure, Centrālās statistikas pārvaldes priekšniece.

Jau no 17.marta tautas skaitīšanas mājaslapā www.tautasskaitisana.lv , tāpat arī zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni, ir pieejams saraksts ar 37 tautas skaitīšanas reģionālo koordinācijas centru adresēm un darba laikiem.

Drošības aspekti, ko der zināt:

Pirmkārt, visas tautas skaitīšanas procesā iesaistītās personas ir apmācītas informācijas drošības un datu aizsardzības jautājumos. Mūsu sadarbības partnerim "GfK Custom Research Baltic" ir pielīgta atbildība par informācijas konfidencialitāti un pienākums nodrošināt tautas skaitītāju apmācību konfidencialitātes pienākuma ievērošanā. Katrs tautas skaitītājs paraksta apliecinājumu par konfidencialitātes ievērošanu.

Otrkārt, tautas skaitītāju datori ir aprīkoti tā, ka informācijas neautorizētas iegūšanas iespējas ir minimizētas. Datorā nav iespējams ievietot CD, DVD vai USB, līdz ar to datu kopēšana uz ārējiem informācijas nesējiem ir neiespējama. Tautas skaitītājiem datorā ir pieejama tikai tautas skaitīšanas programmatūra, kas nepieļauj datu kopēšanu un pārsūtīšanu uz personīgajiem e-pastiem u.tml. Iegūtos datus var pārsūtīt tikai un vienīgi uz CSP galveno datu bāzi. Līdz ar to tautas skaitītājiem nav iespējams iegūtos datus paturēt savā īpašumā.

Treškārt, tiek lietotas vairāku pakāpju paroļu sistēma un datu šifrēšanas tehnoloģijas. Iegūtos datus var pārsūtīt tikai un vienīgi uz CSP galveno datu bāzi. Datu pārsūtīšanai tiek lietota šifrēta līnija. Līdz ar to ne tautas skaitītājiem, ne "GfK Custom Research Baltic" tehniski nav iespējams iegūtos datus paturēt savā īpašumā, vai tos izmantot ar tautas skaitīšanu nesaistītiem mērķiem.

Ja iedzīvotājiem ir jautājumi par tautas skaitīšanas norisi, tad ikviens var vērsties reģionālajā koordinācijas centrā vai CSP Informācijas centrā Rīgā, Lāčplēša ielā 1, vai arī no pirmdienas līdz sestdienai no plkst.8:00 līdz plkst.21:00 un svētdien no plkst.10:00 līdz plkst.21:00 zvanīt uz bezmaksas informatīvo tālruni 80000777 vai rakstīt uz e-pastu tautasskaitisana@csb.gov.lv .

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV