Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Tautas skaitīšanas pabeigto anketu dati ir drošībā – tos pašlaik apkopo

Tija Ezeriņa, 22.03.2011. 10:49

Tautas skaitīšanā visas elektroniski aizpildītās anketas ir drošībā un šobrīd turpinās to apkopošana. Pabeigto anketu datus nekādi nevar pazaudēt, jo iedzīvotāji anketas aizpildīja tiešsaistes režīmā, uzreiz saglabājot tās datu bāzē uz droša servera.

Līdz ar to 21.martā interneta medijos izplatītā informācija par iespējamu kādu tautas skaitīšanas datu nozaudēšanu ir nepatiesa.

Attiecībā uz personu, kura sevi nosaukusi par tautas skaitītāju un sniegusi maldinošu informāciju, esam lūguši sadarbības partneri „GfK Custom Research Baltic" šo faktu pārbaudīt un sniegt paskaidrojumus.

Atgādinām, ka var būt vairākas situācijas, kad tautas skaitītājs tomēr var ierasties pie iedzīvotājiem, neraugoties uz to, ka viņi anketas ir aizpildījuši internetā:

Pirmkārt, ja elektroniski anketas nav aizpildītas par visiem konkrētajā adresē pastāvīgi dzīvojošajiem iedzīvotājiem vai tajā ir norādīts, ka attiecīgajā adresē dzīvo vēl kāda cita mājsaimniecība.

Otrkārt, ja anketas aizpildītas nepilnīgi vai ar acīmredzamām kļūdām.

Iedzīvotāju ievērībai atkārtoti aicinām pievērst uzmanību šādām tautas skaitītāja identifikācijas pazīmēm – katram tautas skaitītājam ir īpaša apliecība un datorsoma ar tautas skaitīšanas logo un kārtas numuru. Ja vēlaties pārliecināties par tautas skaitītāja identitāti, zvanot uz bezmaksas tālruni 80000777, nosauciet skaitītāja vārdu, uzvārdu, savu dzīves vietu un uz datorsomas redzamo skaitītāja numuru. Centrālās statistikas pārvaldes darbinieki apstiprinās tautas skaitītāja identitāti.

Līdzīgi iedzīvotāji var rīkoties gadījumos, kad iedzīvotāji ir pilnīgi pārliecināti, ka anketu internetā ir aizpildījuši visi mājsaimniecības locekļi un dati tajā ir norādīti korekti un pilnīgi, taču viņu dzīvesvietā ierodas tautas skaitītājs. Šaubu gadījumā aicinām sazināties ar Centrālo statistikas pārvaldi, zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV