Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Interesentus aicina uz vokālo meistarklasi

Austris Urtāns, 23.03.2011. 15:55

Pirmdien, 4. aprīlī, Rīgā, Lielajā ģildē īpašu Vokālo meistarklasi vadīs profesors, Dr. paed. Edgars Kramiņš. Jaunas prasmes apgūt un nostiprināt aicināti visa stila un žanru dziedātāji (pop, jazz, rock, classical) un jaunie pedagogi.

Divās galvenajās sesijās dalībniekiem būs iespēja apgūt iemaņas, sākot no pareizas iznākšanas uz skatuves, pārliecības saglabāšanu, kā arī pilnveidot zināšanas par skatuves stāju, nervozitātes noslēpšanu, tēla veidošanu.

"Profesors E. Kramiņš demonstrēs veidus, kā novērst pārāk lielu uztraukumu, trenēt balss diapazonu, attīstīt balss dabīgumu un palīdzēs cīnīties ar dziedātāju lielāko problēmu – elpas un atbrīvotības saglabāšanu uz skatuves. Tiks atgādināti un izmēģināti tie vingrinājumi, kas nepieciešami tieši katra individuālajai balsij. Meistarklases vadītājs visu, ko stāstīs mēģinās kopā ar dalībniekiem, lai konstatētu iespējamās kļūdas un demonstrētu paņēmienus, kā tās nepieļaut," plašāk portālam Maranathamusic.lv stāsta mākslinieku aģentūras „Artistspace" pārstāvji.

Starp sesijām būs uzkodu un sadraudzības pauze, kuras laikā varēsiet baudīt kādus gardumus ar tēju vai kafiju un iepazīties ar citiem vokālistiem.

Meistarklasi organizē mākslinieku aģentūra "Artistspace" un tā notiks 4. aprīlī, Rīgā, Lielajā Ģildē (Baltā zāle) 12.00-16.30. Dalības maksa 7 Ls. Pieteikšanās pa epastu info@artistspace.lv.

Vairāk par lektoru:

Edgars Kramiņš Profesionālo izglītību ieguvis Krievijas Teātra mākslas institūta Muzikālajā teātra fakultātē, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolas vokālās pedagoģijas akadēmiskajā un Latvijas Universitātes doktorantūras studiju programmās. 2005. gadā piešķirts pedagoģijas zinātņu doktora grāds augstskolu pedagoģijā. Kultūrizglītības un mākslas centra „Kāpnes" valdes priekšsēdētājs. Vadījis maģistru un doktoru pētījumus mākslas pedagoģijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV