Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Rīgā notikušās protesta akcijas noslēgušās bez starpgadījumiem

LETA, 24.03.2011. 19:31

Šodien Rīgā notikušie protesti noslēgušies bez fiziskiem konfliktiem, novēroja aģentūra LETA.
Rīgā notikušās protesta akcijas noslēgušās bez starpgadījumiem

Galerijas:

Protesta akcijas ievadīja, vairāk nekā 100 kravas automašīnas, kas brauca gar Rīgas pili.

Protesta akcija savu kulmināciju sasniedza aptuveni plkst.10.45, kad gar Rīgas pili vienlaikus lēnām nobrauca vairāk nekā 50 kravas automašīnas. Kopumā šī rīta akcijā piedalījās vairāk nekā 100 smagās tehnikas vienību.

Protestētāju kolonnai pievienojās arī lielveikalu tīkla "Rimi" kravas automašīna un autoevakuators ar automašīnas vraku, kuru rotāja uzraksts "Latvijas nākotne".

Braucot gar Valsts prezidenta Valda Zatlera rezidenci - Rīgas pili, daudzu kravas automašīnu vadītāji izmantoja skaņas signālu.

Atbalstu protesta akcijai pauda vairāki iedzīvotāji, kuru to vēroja 11.novembra krastmalā.

Bez starpgadījumiem beigusies protesta akcija pret "Latvenergo" tarifiem, kas noritēja pie Rīgas pils un pie Saeimas.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava apstiprināja, ka minēto protesta akciju laikā nav aizturēta neviena persona.

Piketa dalībnieki ir izklīduši, tāpat prom devušies arī policijas darbinieki, kuri protesta laikā uzraudzīja kārtību.

Protesta akciju dalībniekiem, kuri bija ieradušies pie parlamenta ēkas, izdevās sastapt tikai dažus Saeimas deputātus. Pirmajiem protestētājiem nonākot pie parlamenta ēkas, ar viņiem iznāca aprunāties deputāts Atis Lejiņš (V). Akcijas dalībnieki izteica pārmetumus par situāciju valstī, uz ko deputāts skaidroja, ka tas saistīts ar objektīviem apstākļiem. Pie protestētājiem bija iznākusi arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V).

Plenārsēde šodien beidzās savlaicīgi, un lielākā daļa deputātu jau bija devušies prom no notikuma vietas. Neoficiāli tika runāts, ka deputāti no drošības iestādēm bija saņēmuši rekomendācijas pamest parlamenta ēku, nesagaidot protestu akciju sākumu. Drošības policijas pārstāvji teicās par šādām rekomendācijām neko nezinām, lai arī interesējās, kur šāda informācija iegūta.

Protestētāji šodien nebija noskaņoti īpaši agresīvi. Pie Saeimas ēkas vairāki protestētāji bija ieradušies ar salauztiem lietussargiem, kurus nolika pie parlamenta ēkas durvīm.

Foto autors Vilnis Izotovs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV