Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Daugavpilī tiks noskaidroti labākie informātiķi

Irēna Alika, 29.03.2011. 18:30

30. martā no plkst. 10:00 līdz plkst. 15:00 notiks Daugavpils Universitātes olimpiāde lietišķajā informātikā skolēniem „Paskāla ritenis - 2011".

Olimpiādes mērķis ir paplašināt un nostiprināt skolēnu teorētiskās un praktiskās zināšanas lietišķajā informātikā, popularizēt mūsdienu informācijas tehnoloģijas.

Olimpiādē piedalās vispārējās izglītības iestāžu (10. – 12. klašu un 7. – 9. klašu skolēni) un profesionālās vidējās izglītības iestāžu audzēkņi. Kopumā šogad olimpiādē piedalīsies 66 dalībnieki.

DU olimpiāde lietišķajā informātikā skolēniem „Paskāla ritenis 2011" notiks divās kārtās: 1. kārta būs teorētiskā (testa veidā), 2. kārta – praktiskā MS Office 2007 (izmantojot datorprogrammas MS Word, MS Excel, MS Access un MS PowerPoint).

Kļūstot par olimpiādes uzvarētāju (3 godalgoto vietu ieguvēji), skolēnam būs priekšrocības iestāties DU bakalaura studiju programmā "Datorzinātnes" un profesionālajā augstākās izglītības bakalaura studiju programmā „Informācijas tehnoloģijas". Dalībnieki, kuri nebūs ieguvuši godalgotas vietas, saņems atzinības rakstus un pateicības.

Olimpiādes atklāšana notiks DU Parādes ielā 1, 113. auditorijā plkst. 10.00. Dalībniekus uzrunāt DU zinātņu prorektore Elita Jermolajeva un Daugavpils pilsētas un novada Metodisko apvienību pārstāvji.

Olimpiādi organizē DU Informātikas katedra sadarbībā ar Daugavpils pilsētas un Daugavpils novada informātikas skolotāju metodiskajām apvienībām.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV