Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Kalvītis sola bargi sodīt radikāļus, kuri provocēs nekārtības

LETA, 09.05.2007. 10:25 | komentāri (1)

Radikāļi, kuri provocēs nekārtības 9.maija pasākumu laikā, tiks bargi sodīti, šorīt telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" uzsvēra Ministru prezidents Aigars Kalvītis.

"No dažu simtu vēlmes ārdīties nav jācieš visai sabiedrībai," sacīja premjers, brīdinot, ka sodi pārkāpējiem būs "bargi" un "nežēlīgi".

Valdības vadītājs lielāko satraukumu pauda par labējo radikāļu iecerētajām aktivitātēm, kas var būt provokatīvas attiecībā pret Uzvaras parkā sanākušajiem cilvēkiem.

Premjers norādīja, ka labējie radikāļi iecerējuši pie pieminekļa Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no nacistiskajiem iebrucējiem novietot dzeloņdrāšu vainagus un apmētāt pieminekli ar atkritumiem, tā provocējot 9.maija svinētājus.

Savukārt kreisie radikāļi par to mēģinātu "atmaksāt".

Kā sacīja premjers, tas atgādina Tallinas scenāriju, taču policija ir gatava darīt visu iespējamo, lai nodrošinātu kārtību.

"Ja kāds mēģinās nodarboties ar nekārtību radīšanu un provocēšanu - bargi sodīsim," sacīja Ministru prezidents. "Valsts policija nepieļaus nekārtības."

Viņš norādīja, ka atmosfēra saistībā ar 9.maiju ir nokaitēta visā reģionā. Notikumi Tallinā aktivizējuši radikāļus ne tikai Igaunijā, bet arī Latvijā, Krievijā, Lietuvā.

Premjers pauda nožēlu, ka Latvija kļuvusi par darbības vietu dažādiem radikāliem spēkiem. 16.martā, leģionāru atceres dienā, mūsu valstī ieradušies labējie radikāļi no Rietumeiropas, savukārt 9.maijā jādomā arī par kreisajiem radikāļiem, piemēram, nacionālboļševikiem.

Šodien Rīgā, Uzvaras parkā, notiks vairāki publiski pasākumi.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV