Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Pēdējo dienu iespējams pieteikties ZZ Čempionātam

Linda Igolniece, 30.03.2011. 13:39

Rīt, 31. martā, beigsies pieteikšanās lielākajām Latvijas skolēnu sporta un prāta spēlēm ZZ Čempionāts. ZZ Čempionātam aicinātas pieteikties 6.-8. un 10.-11.klašu komandas no visas Latvijas. Tās klases, kuras ar savu sportisko meistarību, atraktivitāti un draudzības garu iekļūs ZZ Čempionāta pusfinālā, tiks izziņotas mājaslapā www.zzcempionats.lv, sākot ar 4. aprīli. Lai šogad piedalīties varētu pēc iespējas vairāk klašu, ievērojami palielināts dalībnieku skaits – pusfinālos varēs piedalīties 500 klašu iepriekšējo 400 vietā, un uz finālu Rīgā sabrauks 90 klases 46 vietā.
Pēdējo dienu iespējams pieteikties ZZ Čempionātam

ZZ Čempionāts, kuru nu jau piekto gadu organizē Zelta Zivtiņa sadarbībā ar jauniešu organizāciju Avantis, ieguvis milzīgu jauniešu atsaucību, kļūstot par lielākajām un svarīgākajām skolēnu sporta un prāta sacensībām Latvijā. Tām klasēm, kas līdz 31. martam pieteiks savu dalību, aizpildīs pirmo radošo uzdevumu un izrādīsies centīgākas par citām, būs iespēja piedalīties kādā no desmit aizraujošajām pusfinālu sacensībām. Gūstot uzvaru pusfināla sacensībās, klases varēs sevi pierādīt ZZ Čempionāta finālā 28. maijā Rīgā un cīnīties par galveno balvu – lieliskajiem TREK velosipēdiem visai klasei, ko sagādājusi Zelta Zivtiņa kopā ar veikalu Sport 2000!

No 1. aprīļa sāksies žūrijas darbs pie visu skolēnu pieteikuma anketu apkopošanas un radošo uzdevumu izvērtēšanas. Žūrijā darbosies ZZ Čempionāta sporta skolotājs Ufo (Kaspars Upacieris), Zelta Zivtiņas seriāla varoņi, jauniešu organizācijas Avantis pārstāvji.

Līdz ZZ Čempionāta sākumam vairākās Latvijas skolās notiek Sporta nodarbības, kuras vada slaveni sportisti. Tuvākā notiks jau 1. aprīlī Rīgas Puškina licejā plkst. 8.15, un to vadīs Latvijas izcilākie futbolisti Marins Pahars un Vitālijs Astafjevs. Nākamo Sporta nodarbību 5. aprīlī Jūrmalas Valsts ģimnāzijā plkst. 9.40 un 6. aprīlī Ādažu vsk. plkst. 10.40 vadīs Pasaules čempions pludmales volejbolā Aleksandrs Samoilovs. Līdz šim sporta skolotāju lomās veiksmīgi jau iejutušies pasaules čempions vingrošanā Igors Vihrovs, autosportists, International Formula Master un Āzijas GP2 dalībnieks Haralds Šlēgelmilhs un pasaules čempione ūdensmotociklu sacensībās, kā arī Pasaules kausa izcīņas posmu bobslejā dalībniece Nellija Šlēgelmilha. Akcijas mērķis ir popularizēt veselīgu un aktīvu dzīvesveidu skolēnu vidū, aicinot sporta stundas vadīt sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem vairākās Latvijas skolās. „Galvenais ir palīdzēt bērniem saprast, ka jebkas ir iespējams ar darbu un entuziasmu. Ar sportu saistītie sapņi ir jāuztver nopietni!" uzskata Nellija Šlēgelmiha.

Aizraujošie ZZ Čempionāta pusfināli Zelta Zivtiņas seriāla jauniešu un sporta skolotāja Ufo vadībā notiks desmit Latvijas pilsētās:
11. aprīlī Vidzemes Olimpiskajā centrā
13. aprīlī Madonas sporta centrā
15. aprīlī Ludzas pilsētas sporta hallē
18. aprīlī Kuldīgas vieglatlētikas manēžā
20. aprīlī Dobeles sporta centrā
27. aprīlī Daugavpils Olimpiskajā centrā
29. aprīlī Rīgas Valsts Vācu ģimnāzijas sporta zālē
2. maijā Ogres novada sporta centrā
6. maijā Jelgavas pilsētas sporta hallē
9. maijā Liepājas Olimpiskajā centrā

ZZ Čempionātu atbalsta Tele2, Izglītības un Zinātnes ministrija, Latvijas Skolu Sporta Federācija, Adidas, NP Foods „Everest", veikals Sport 2000, Ogres novada dome, Kuldīgas novada dome, Dobeles novada dome, Jelgavas novada dome, Daugavpils novada dome, Ludzas novada dome, Valmieras novada dome, Madonas novada dome, Latvijas Basketbola savienība, ceļojumu aģentūra „Ap Sauli", Ādažu čipsi un Ergo.

Par ZZ Čempionāta sacensībām informē LNT, Draugiem.lv, European Hit Radio, Inbox.lv, Sīrups, JCDecaux, Diena, Žurnāls Sports, Subbota, Sportacentrs.com, Novonews.lv, Diena.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV