Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

RTU Atvērto durvju dienā piedāvā pasākumus visai ģimenei

Egita Kancāne, 31.03.2011. 11:52

Nākamsestdien, 9.aprīlī, no plkst. 10 līdz 15.30 Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU), Rīgā, Kaļķu ielā 1, notiks Atvērto durvju diena visai ģimenei. Plkst. 14 tiks organizēta arī autobusa ekskursija uz RTU studentu pilsētiņu Ķīpsalā, kur būs iespēja apmeklēt RTU fakultātes un iepazīt RTU zinātnieku darbu laboratorijās.

RTU Atvērto durvju dienā tiks piedāvāta plaša informatīvi izglītojoša programma: lekcijas, mācību filmas, tehniskās jaunrades darbnīcas, tikšanās ar RTU mācībspēkiem, absolventiem un studentiem, ekskursijas uz RTU fakultātēm. Interesenti varēs tikties arī ar RTU Doktorantūras skolas pārstāvjiem. Pilna Atvērto durvju dienas programma atrodama RTU interneta mājaslapā: www.rtu.lv.

RTU centrālajā ēkā, sākot no plkst. 10, topošie studenti uzzinās par studiju programmām un uzņemšanas noteikumiem, par studiju kredītiem un stipendijām, par apmaiņas studijām ārzemēs, sporta un kultūras aktivitātēm, sadzīvi RTU fakultātēs un dienesta viesnīcās. Veicot interaktīvus testus, varēs pārbaudīt arī zināšanas matemātikā, fizikā, ķīmijā un bioloģijā, kā arī iepazīties ar projekta "Dabaszinātnes un matemātika" gaitā sagatavotajiem elektroniskajiem mācību materiāliem 7. - 12. klasei.

Savukārt skolēnu vecākiem un jaunākajiem brāļiem un māsām tiks piedāvāta iespēja piedalīties gan lekcijās, gan tehniskās jaunrades darbnīcās, kur varēs būvēt katapultas, lodēt, veidot flaberi un origami modeļus. Lai gūtu iedvesmu darbam tehniskās jaunrades darbnīcās, būs iespēja noskatīties animācijas filmiņu "Lote no Izgudrotāju ciema".

Notiks arī RTU Sporta kluba un RTU pašdarbības kolektīvu uzstāšanās. Darbosies īpašā "tehnisko prātu" fotostudija. Būs iespēja bez maksas apmeklēt arī Leonardo da Vinči izgudrojumu izstādi "Leonardo ģēnijs".

Plkst. 14 interesenti no Kaļķu ielas, Vecrīgā ar speciāli organizētu autobusu varēs doties uz RTU studentu pilsētiņu Ķīpsalā. Tur būs iespēja apmeklēt fakultātes un vairākās laboratorijās tikties ar RTU zinātniekiem.

Materiālu un konstrukciju institūta laboratorijā varēs noskaidrot, cik lielu slodzi jāiztur kosmosa raķešu korpusam. Telekomunikāciju institūta Ātrdarbīgo šķiedru optikas pārraides sistēmu laboratorijā apmeklētāji ieraudzīs, kā top jaunākie pētījumi šajā jomā. Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Spektrometrijas laboratorijā eksperti stāstīs par modernākajām analīzes metodēm un demonstrēs neparastus eksperimentus. Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē varēs apskatīt Rīgu miniatūrā, ielūkoties Tēlotājmākslas katedrā un zīmēšanas kursu nodarbībā.

Pirmoreiz RTU Atvērto durvju dienā būs atsevišķa programma, kas veltīta arī potenciālajiem jaunajiem zinātniekiem - visiem tiem, kas apsver iespējas turpināt studijas doktorantūrā. Tiks piedāvāta informācija par doktorantu stipendijām, iespējām piedalīties pētniecības projektos, kā arī iesaistīties jaunizveidotās RTU Doktorantūras skolas organizētajās aktivitātēs, kas vērstas uz doktorantu karjeras izaugsmes veicināšanu.

"Savos ikdienas rituālos mēs izmantojam visdažādākos inženiertehniskos risinājumus, bet reti aizdomājamies, ka bez inženieru tehniskā prāta un radošās fantāzijas mums nebūtu iespējas atgriezt ūdens krānu, klausīties savu iemīļoto radio staciju un vērot TV pārraides, sazināties sociālajos portālos, šķērsot upes un dažās stundās nokļūt otrā pasaules malā. Atverot RTU durvis, vēlamies ne tikai iepazīstināt topošos studentus ar studiju programmām, ko var apgūt RTU, bet arī mainīt stereotipiskos sabiedrības priekšstatus par zinātni, kā sarežģītu un visiem nesaprotamu jomu, un nojaukt "baiļu barjeru", kas šķir jauniešus no eksaktajiem mācību priekšmetiem. Piedaloties lekcijās, ekskursijās un tehniskās jaunrades darbnīcās, jaunieši, viņu mazie brāļi un māsas un vecāki ieraudzīs ķīmiju, fiziku un matemātiku sadzīviskās un visiem labi pazīstamās situācijās un lietās, varēs iztaujāt RTU absolventus, paši iejusties inženiera lomā un saprast, cik aizraujošs un daudzveidīgs ir inženiera darbs," atzīst RTU Atvērto dienu projekta vadītāja Evita Serjogina.

Ekskursijas uz RTU laboratorijām notiks arī visas nedēļas garumā - no 4.aprīļa līdz 9.aprīlim, kad RTU Studentu parlaments aicina interesentus piedalīties ekskursiju ciklā "Zinātne RTU sešās dienās". Pilna pasākuma programma - www.rtu.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV