Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Krievijas vēstnieks sašutis, ka nacionālistiem ļauj rīkot pasākumu Uzvaras parkā

LETA, 09.05.2007. 10:30 | komentāri (1)

Ja "naciku" (nacistu nievājošs apzīmējums) izlēcienu un vietējās varas bezdarbības rezultātā Otrā pasaules kara veterāniem tiks sabojātas 9.maija svinības, Krievijas reakcija būs "diplomātiski stingra", intervijā laikrakstam "Vesti Segodņa" brīdina Krievijas vēstnieks Latvijā Viktors Kaļužnijs.
Viņš pauž sašutumu par Rīgas domes rīcību, atļaujot Uzvaras parkā pie pieminekļa Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no nacistiskajiem iebrucējiem pasākumu šodien rīkot arī organizācijai ''Nacionālā spēka savienība'' (NSS), ko viņš raksturo kā "nacionālistus" un "nacikus".

Tāpat neizprotama esot Latvijas valdības pozīcija, neiejaucoties Rīgas domes lēmumos šajā lietā.

"Visus iepriekšējos 16 gadus "nacikiem" ne reizi neatļāva Uzvaras dienā pat tuvoties piemineklim. Šoreiz viņiem atļāva iespļaut dvēselē veterāniem," uzsver vēstnieks. Viņš pauž pārliecību, ka NSS mērķis ir sarīkot provokācijas Uzvaras parkā un "Igaunijas lauri viņiem nedod mieru".

Tai pašā laikā Kaļužnijs norāda, ka Latvijā atmosfēra saistībā ar pieminekļiem un padomju karavīru apbedījumiem kopumā ir labvēlīga. Vakar atklāts kārtējais piemineklis Latvijas atbrīvotājiem un tagad Latvijā esot savs "Aļoša".
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV