Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Jauns raidījums par zinātni Latvijas Universitātes radio NABA

LU Preses centrs, 01.04.2011. 14:36

Otrdien, 5.aprīlī plkst. 18.00 Latvijas Universitātes radio NABA pirmo reizi skanēs zinātnes jautājumiem veltīts raidījums „Zinātnes vārdā", kas turpmāk katru otro nedēļu iepazīstinās klausītājus ar Latvijas zinātnieku pētījumiem, eksperimentiem un jaunatklājumiem. Pirmā raidījuma viesis būs Latvijas Universitātes zinātņu prorektors profesors, Dr.habil.biol. Indriķis Muižnieks, kas stāstīs par zinātni un zinātniekiem Latvijā un par savām pētniecības interesēm.

Raidījumā paredzēts zinātniekus iztaujāt ne tikai par pētījumiem, bet arī par viņu akadēmisko un praktisko ikdienu – lekciju sagatavošanu un pasniegšanu, studentu darbu vadīšanu, sadarbību ar valsts institūcijām vai privātajiem partneriem. Tas ļaus uzzināt, ar ko nodarbojas dažādu nozaru Latvijas zinātnieki, mēģinot runāt par zinātnieku darbu, sasniegumiem un grūtībām visiem saprotamā un aizraujošā veidā.

Ar šo raidījumu tā veidotāji vēlas mest izaicinājumus cilvēku priekšstatiem par mūsu zināšanām un to praktisko pielietojumu, kā arī uzsākt ar klausītāju sarunu par nākotni - kādu to redz un veido zinātnieki.

Raidījuma vadītāji:

Ilze Klepere - jauna, sabiedriski aktīva dāma, kas interesējas par atjaunojamo enerģiju un spēlē kokli. LU Bioloģijas fakultātes maģistrante, strādā LU Cietvielu fizikas institūtā par inženieri un LU Bioloģijas fakultātes Mikrobioloģijas un biotehnoloģijas katedrā; radio NABA raidījumu vadītāja. Jānis Daugavietis - LU socioloģijas doktorants, zinātniskais asistents un lektors. Ilggadīgs radio NABA raidījuma "Bitīt Matos" vadītājs. Akadēmiskais hobijs: mūzikas socioloģija; periodiskas aizraušanās: dažādas vēstures un Gruzijas vīni. Sandris Mūriņš - Doktora grāda kandidāts socioloģijā, sociālais uzņēmējs. Koprades metodoloģiskās pieejas idejuTalka lidzautors, ideju spēles IdejuAkademijas līdzautors, Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030 gadam redakcijas grupas dalībnieks, pasniedzējs LU un Rīgas Stradiņa universitātē. Akadēmiskais hobijs: jaunrade un inovācijas; neakadēmiskais - jauna akadēmiskā mūzika. Anna Platpīre – nopelniem bagāta jaunā žurnāliste, strādā Latvijas Radio. Komunikācijas zinātņu maģistrs, filozofijas bakalaurs. Radio NABA Top 25 vadītāja. Interesējas par meļu paradoksiem un klavierēm.

Raidījuma reklāmas video: http://www.youtube.com/watch?v=gvttcfJWeQ0

Radio NABA: http://www.radionaba.lv/

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV