Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

"BODIES REVEALED" rīkotāji izsūta atklātu vēstuli Rīgas domei

Kristaps Kārkliņš, 06.04.2011. 12:02 | komentāri (3)

Starptautiskās izstādes "BODIES REVEALED" organizatori Latvijā SIA "BDG Music" šodien nosūtījuši atklātu vēstuli Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam ar lūgumu atsaukt tās iepriekš izsūtīto prettiesisko norādījumu izglītības iestādēm, kas mudina atturēties no izstādes "BODIES REVEALED klašu kolektīvu apmeklējumu organizēšanas mācību procesa ietvaros.

Izstādes organizatori norāda, ka šis Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta norādījums ir nodarījis un turpina nodarīt būtisku kaitējumu, jo skolu grupas sastāda nozīmīgu daļu no izstādes kopēja apmeklētāju skaita. Pēc rīkojuma izsūtīšanas ir būtiski samazinājušies klašu kolektīvu pieteikumi un, sazinoties ar skolu pārstāvjiem, tie atteikumus pamato ar nepieciešamību ievērot Rīgas domes norādīto.

"BDG Music" valdes locekle Inga Kadeka atzīst: "Neskatoties uz to, ka SIA "BDG Music" kā jebkuras komercsabiedrības galvenais darbības mērķis ir peļņas gūšana, kā zināms, tā galvenokārt nodarbojas ar slavenu mūziķu koncertu organizēšanu Latvijā, ir jāatzīmē, ka "BODIES REVEALED" izstādei ir izglītojošs mērķis un "BDG Music" negūst peļņu no tās organizēšanas. Ieejas maksas apmērs tika noteikts ņemot vērā tieši izstādes organizēšanas izdevumus, savukārt, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta rīcības rezultātā izstādes organizatoriem tiek nodarīti zaudējumi."

Izstāde sniedz informāciju par veselības aizsardzību un ar to saistītiem pasākumiem, tāpēc izstāde uzskatāma par nozīmīgu pasākumu veselības aizsardzības izglītošanā. "BODIES REVEALED" organizatori uzsver, ka lēmums par izstādes apmeklēšanu klašu grupu ietvaros ir jāatstāj audzēkņu vecāku pārziņā un tie bērni, kuru vecāki uzskata, ka izstāde nav īsti piemērota, izstādes apmeklētāju grupā nav jāiekļauj, tomēr šādu iespēju aizliegt visiem nav taisnīgi un šādai rīcībai nesaskatām tiesisku pamatu.

Projekta "BODIES REVEALED" eksperts medicīnas jautājumos Rojs Glovers (Dr. Roy Glover) stāsta par pasaules pieredzi: "BODIES REVEALED" ir izglītojoša izstāde, kas veltīta cilvēka ķermenim un attēlo to tādā veidā, kādā to nekad nevarētu izdarīt grāmata. Izstāde padziļina apmeklētāju zināšanas par savu ķermeni un, pateicoties eksponātu īstumam, studenti, skolēni, skolotāji un ģimenes, apmeklējot izstādi, var gūt priekšstatu par to, kas atrodas zem viņu ādas, cik apbrīnojami sarežģīts ir mūsu ķermenis, kā to iespaido slimības un kā mēs paši labāk varam parūpēties par savu veselību.

Izstādes īpašnieki "Premier Exibitions" apliecina, ka "BODIES REVEALED" izstādē apskatāmie ķermeņi un orgāni ir legāli ziedoti un izstādes rīkotāju rīcībā tos nodevušas medicīnas skolas Ķīnā, kurām vienīgajām ir pieejama pilna informācija par katru ziedotāju. Jāatzīmē arī, ka medicīnas skolas ir atbildīgas iestādes un neizpauž informāciju par saviem donoriem. Tāpat ir zināms, ka tie cilvēki, kuri ziedoja savu ķermeni izstādei, ir miruši dabīgā nāvē.

Vairāk nekā divi miljoni skolēnu visā pasaulē jau ir apmeklējuši izstādi "BODIES REVEALED" un izmantojuši iespēju izstādē saņemtās zināšanas pielietot bioloģijas, anatomijas un veselības mācības stundās. Mēs ceram, ka, palīdzot labāk izprast slimību cēloņus, muskuļu spēka nozīmīgumu, respiratīvās sistēmas izaicinājumus, asinsrites skaistumu un smadzeņu sarežģītību, izstāde palīdzēs novērtēt un iegūt dziļāku respektu pret savu ķermeni."

Apzinoties izstādes izglītojošo nozīmi, skolu grupām tiek piedāvāta īpaša biļešu cena, un katram grupas dalībniekam ieeja izstādē izmaksā teju uz pusi lētāk nekā parastā biļete.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV