Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Saskaitīti vairāk nekā 580 tūkstoši iedzīvotāju

Aldis Brokāns, 06.04.2011. 13:30

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopoto informāciju līdz 5.aprīlim tautas skaitītāji ir aizpildījuši skaitīšanas anketas par vairāk nekā 580 tūkstošiem iedzīvotāju. Tas veido 37.8 procentus no tautas skaitītāju darba uzdevumos iekļauto personu kopskaita. Atgādinām, ka tautas skaitīšanas beigu termiņš ir 31. maijs.

Gandrīz pusi no plānotā darba apjoma ir paveikuši tautas skaitītāji, kuri strādā Aizkraukles, Alūksnes, Balvu un Saldus reģionālo tautas skaitīšanas vadīšanas un koordinācijas centru vadībā. Savukārt Rīgā salīdzinoši vairāk paveikuši tautas skaitītāji, kuri strādā Zemgales, Ziemeļu/Centra un Vidzemes tautas skaitīšanas vadīšanas un koordinācijas centru vadībā.

CSP vēlas nodrošināt, lai iespējami lielāks skaits valsts iedzīvotāju varētu piedalīties tautas skaitīšanā. Tādēļ tos iedzīvotājus, kuru darbs saistīts ar biežu prombūtni no pastāvīgās dzīvesvietas, aicinām izmantot iespēju apmeklēt reģionālos tautas skaitīšanas vadīšanas centrus un sniegt tautas skaitīšanas programmā paredzēto informāciju par sevi un ar viņiem kopā dzīvojošajiem ģimenes locekļiem.

Tautas skaitīšanas reģionālo vadīšanas un koordinācijas centru adreses un darba laiki ir pieejami www.tautasskaitisana.lv sadaļā Kontakti.

CSP jau ziņoja, ka ar 24.martu ir uzsāktas iegūto datu kvalitātes pārbaudes, izmantojot dažādas datu kvalitātes pārbaudes metodes. Tautas skaitīšanas kvalitātes kontrolieri var iedzīvotājiem zvanīt uz norādītajiem kontakttālruņa numuriem, vai sūtīt e-pasta vēstules, bet pie tiem iedzīvotājiem, kuri ir iekļauti datu kvalitātes pārbaudes izlasē, taču, aizpildot tautas skaitīšanas anketu internetā, nebija norādījuši kontakttālruņa numuru vai e-pasta adresi, tautas skaitīšanas kvalitātes kontrolieri ieradīsies dzīvesvietās.

CSP lūdz iedzīvotājus ar izpratni uzņemt tautas skaitīšanas datu kvalitātes kontroles dienesta pārstāvjus un atbildēt uz nedaudzajiem uzdotajiem jautājumiem. Šo apmeklējumu mērķis ir pārbaudīt un nepieciešamības gadījumos precizēt iegūtos datus, lai tādējādi tiktu iegūta kvalitatīva un reālo situāciju raksturojoša informācija par Latvijas iedzīvotājiem.

CSP vadība turpina apmeklēt reģionālos tautas skaitīšanas vadīšanas un koordinācijas centrus

Šonedēļ, 7. un 8.aprīlī, CSP priekšniece Aija Žīgure un Sociālās statistikas departamenta direktore Maranda Behmane turpina doties reģionālajās vizītēs, lai pārrunātu tautas skaitīšanas aktuālos jautājumus.

A.Žīgure dosies uz Daugavpili un Krāslavu, kur tiksies ar tautas skaitīšanas reģionālo vadīšanas un koordinācijas centru vadītājiem, kā arī Daugavpils domes priekšsēdētājas pirmo.vietnieku Vitāliju Azareviču un Krāslavas domes priekšsēdētāju Gunāru Upenieku, lai pārrunātu attiecīgajā reģionā aktuālos tautas skaitīšanas jautājumus.

Tikmēr M.Behmane 7.aprīlī dosies uz Rēzekni un Ludzu, bet 8.aprīlī - uz Balviem un Alūksni, kur tiksies gan ar reģionālo vadīšanas un koordinācijas centru vadītājiem, gan ar pašvaldību pārstāvjiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV