Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Aicina atvērt savas iestādes durvis brīvprātīgajiem

Diāna Sīmansone, 08.04.2011. 13:09

Eiropas Brīvprātīgā darba gada 2011 ietvaros visā Latvijā notiks Atvērto durvju dienu nedēļa, kurā interesenti varēs iepazīties ar brīvprātīgā darba iespējām dažādās organizācijās, pašvaldību un valsts iestādēs.

Sākoties 2011.gadam, Latvija kopā ar pārējām 26 Eiropas Savienības dalībvalstīm uzsāka Eiropas Brīvprātīgā darba gadu, kura mērķis ir pievērst uzmanību būtiskai sabiedrības sociālās līdzdalības formai – brīvprātīgajam darbam. Visa gada garumā katru mēnesi ir plānotas dažādas aktivitātes, tai skaitā arī aprīlī, kas ir pasludināts par „Sadarbības" mēnesi.

No 26. līdz 30. aprīlim visā Latvijā notiks Atvērto durvju dienas, kurās „brīvprātīgā ceļojumam" aicinātas pievienoties pašvaldību un valsts iestādes, kā arī jebkura ieinteresētā organizācija, atverot savas iestādes durvis un kopā ar pārējiem brīvprātīgā darba atbalstītājiem visā Latvijā informēt par brīvprātīgā darba iespējām.

„Brīvprātīgais darbs visā pasaulē ir atzīts un izplatīts veids, kā iedzīvotāji iesaistās sabiedriskajā dzīvē, uzlabo savu un apkārtējo dzīves kvalitāti, darbojoties gan valsts un pašvaldību institūcijās, gan nevalstiskajās organizācijās. Tāpēc aicinām visas Latvijas pašvaldības un valsts iestādes atsaukties mūsu aicinājumam un atvērt savas durvis brīvprātīgajiem," stāsta Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietniece nozares politikas jautājumos Kristīne Vāgnere.

Atvērto durvju dienu nedēļas mērķis ir, iesaistot interesentus praktiskajā darbībā un daloties labajos piemēros, pievērst plašākas sabiedrības uzmanību brīvprātīgā darba vērtībām un nozīmei katra indivīda un sabiedrības dzīvē kopumā, kā arī sniegt informāciju par brīvprātīgā darba veikšanas iespējām savā pašvaldībā vai organizācijā.

„Iesaistīšanās brīvprātīgajā darbā sniedz iespēju ikvienam iedzīvotājam aktīvi līdzdarboties savas vietējās vides attīstībā. Atvērto durvju dienu nedēļas laikā jebkurai iestādei vai organizācijai vajadzētu izmantot iespēju un piesaistīt brīvprātīgā darba veicējus, kas ar savu ieguldījumu var sniegt nozīmīgu atbalstu ikdienas darbā," skaidro Eiropas Brīvprātīgā darba gada 2011 Labas gribas vēstnieks, ekonomists Jānis Ošlejs. „Latvijā ir vēl daudz iespējas brīvprātīgā darba izmantošanā, jo salīdzinājumā ar citām Eiropas valstīm Latvijā brīvprātīgo darbā iesaistās pavisam neliela daļa iedzīvotāju. Daudzās valstīs uzņēmumi veicina savu darbinieku iesaistīšanos brīvprātīgajā darbā, ļaujot tiem izmantot, piemēram, vienu darba dienu mēnesī. Brīvprātīgais darbs ir aizraujošs ceļojums sevis izzināšanā un pilnveidošanā, sabiedrības saliedēšanā un valsts ekonomiskās izaugsmes veicināšanā," uzsver J.Ošlejs.

Ieinteresētā organizācija vai iestāde pieteikties šim pasākumam var līdz 2011.gada 13. aprīlim. Lai organizācija vai iestāde saņemtu elektronisko pieteikuma anketu, ir jāsazinās ar Jaunatnes organizāciju apvienību „IMKA Latvija" pa kontakttālruni: 67047981 vai pa e-pasta adresi: juta@imka.lv.

Apkopojot visus pieteikumus, tiks izveidots kalendārs, kuros datumos un kādās iestādēs varēs iepazīties ar brīvprātīgā darba iespējām. Informācija par Atvērto durvju nedēļas kalendāru būs pieejama oficiālajā Eiropas Brīvprātīgā darba gada 2011 mājas lapā www.izm.gov.lv/EBDG.html un Jaunatnes politikas portāla interneta mājas lapā www.jaunatneslietas.lv.

Noslēdzoties atvērto durvju nedēļai, 30. aprīlī ikviens aicināts pievienoties Lielās Talkas brīvprātīgo talcinieku pulkiem visā Latvijā!

Papildus informācija

Saskaņā ar 2009.gada 27.novembra Eiropas Savienības Padomes lēmumu 2011.gads ir pasludināts par Eiropas Brīvprātīgā darba gadu (EBDG) aktīva pilsoniskuma veicināšanai. Eiropas Savienības dalībvalstis popularizē brīvprātīgā darba vērtības un nozīmi sabiedrībā, kas ir unikāls veids prasmju un kompetenču pilnveidošanā, sabiedrības saliedēšanā un demokrātijas stiprināšanā.

Izglītības un zinātnes ministrija ir koordinējošā institūcija EBDG 2011 īstenošanai Latvijā. Vairāk par EBDG un tā aktivitātēm: www.izm.gov.lv/EBDG.html.

Par brīvprātīgā darba aktualitātēm nevalstisko organizāciju mājas lapās: www.brivpratigais.lv, www.esilabs.lv, www.iespejukarte.lv, www.manrup.lv, www.prakse.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV