Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Zaļais punkts rīko vērienīgu vides izglītības nometni „Zaļā nakts"

Indra Soika, 14.04.2011. 12:17

Piektdien, 15.aprīlī, Jēkabpils 3.vidusskolā (Slimnīcas ielā 5) pulksten 16.30 tiks atklāta Latvijas Zaļā punkta organizētā piedzīvojumu nometne jauniešiem „Zaļā nakts".

Uz nometni sabrauks 100 jaunieši no visas Latvijas: Vidučiem, Atašienes, Dricāniem, Daugavpils, Vecpiebalgas, Siguldas, Priekuļiem, Rēzeknes, Priežmalas, Bērzaunes, Tirzas un, protams, arī Jēkabpils.

Nometnē zinošu speciālistu virsvadībā skolēni tiks apmācīti piecās darbnīcās: „Kā samazināt atkritumu daudzumu? Risinājumi šodienai un nākotnei" (vadītāja - Latvijas Zaļā punkta Mārketinga un komunikācijas projektu vadītāja Rita Bubina); „Dabasgāze – sākums labai enerģijai" (vadītājs – AS „Latvijas Gāze" mācību centra inženieris lektors Kaspars Šampiņš); „Ekodzīve" (vadītāja –radio raidījuma „Zināmais nezināmajā" vadītāja Anitra Tooma); „Āra dzīve. Izdzīvošana. Komunikācija" (vadītājs – āra dzīves apmācību centra „Pelēkais vilks" instruktors Nils Klints). Jēkabpilī lektoru komandai pievienosies arī žurnālists Māris Olte, kas skolēniem vadīs nodarbību „Pētnieciskā vides žurnālistika Latvijā".

Pēc apmācībām visi nometnes dalībnieki piedalīsies aizraujošās sacensībās – zināšanu pārbaudē, kur kopā ar savu komandu meklēs atbildes, spriedīs, domās, atcerēsies darbnīcās un skolā iemācīto.

Projekts „Zaļā nakts" dod iespēju jauniešiem atraktīvā veidā, mācoties nestandarta apstākļos, iegūt jaunas zināšanas un iemaņas „zaļam dzīvesveidam". Tāpat, līdzdarbojoties nometnē kopā ar līdzīgi domājošiem skolēniem no visas Latvijas un lektoru kolektīvu, jauniešos tiek rosināta interese par apkārtējo vidi ietekmējošiem procesiem Latvijā un pasaulē. Skolēni „Zaļajā naktī" tiek aicināti arī turpmāk saturīgi izmantot brīvo laiku, pielietot iegūtās zināšanas ikdienā un mudināt videi draudzīgam dzīvesveidam pievērsties arī līdzcilvēkus.

Šogad nometnei pieteicās rekordliels dalībnieku skaits – 865 skolēni, kas apvienojušies 173 komandās. Uz nometni tiek aicinātas tikai 60 pašas erudītākās komandas, kas savas zināšanas apliecināja, aizpildot pieteikšanās anketu un aprakstot savu motivāciju un pašu veiktas „zaļās" ikdienas darbības. Vislielākā komandu konkurence bija tieši uz nometni Jēkabpilī, kurai bija pieteikušās 64 komandas un attiecīgi 320 bērni. Šīs komandas arī uzrādīja vislabākos rezultātus 1.atlases kārtā. Nometnē „Zaļā nakts" Jēkabpilī piedalīsies 20 komandas. Šādas nometnes šogad notika Jelgavā (1.aprīlis) un Ventspilī (8.aprīlis).

Katrā no trijām nometnēm uzvarējusī komanda un tās pedagogs balvā saņems dāvanu karti ceļojumam 250 latu vērtībā, ko dalībniekiem dāvina AS „Latvijas Gāze". Otro un trešo vietu ieguvušās komandas saņems veicināšanas balvas no Latvijas Zaļā punkta. Simpātiju balvas komandām ir sagatavojuši arī lektori.

Nometnes „Zaļā nakts" vadītājs būs mūziķis, televīzijas un radio raidījumu vadītājs Kaspars Zlidnis.

Latvijas Zaļā punkta projektu „Zaļā nakts" Jelgavā atbalsta AS „Latvijas Gāze", Jēkabpils pilsētas dome, Jēkabpils 3.vidusskola un nacionālais e-dienests INBOX.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV