Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Skolēnus aicina piedalīties radošo sižetu konkursā

Agnese Birnbauma-Eglīte, 14.04.2011. 12:26

Laikā no 14. aprīļa līdz 10. maijam SIA „Skrivanek Baltic" organizē radošo sižetu konkursu pamatskolu skolēniem „Valoda padara pasauli saprotamu!". Konkursā aicināti piedalīties visu Latvijas skolu 1.–9. klašu skolēni un sagatavot interesantu, radošu un atraktīvu video sižetu par valodu. Labāko darbu autori iegūs ceļazīmes uz vasaras nometnēm, kino biļetes, kruīza ceļojumu ar prāmi četrām personām un citas vērtīgas balvas.

Konkursu organizē starptautiskais valodu uzņēmums „Skrivanek Baltic" ar mērķi rosināt skolēnus apzināties valodu nozīmi dažādās dzīves jomās, kā arī modelēt situācijas, kurās valodu zināšanas var sniegt priekšrocības. Skolēni jaunrades darbā aicināti iesaistīt draugus, garāmgājējus, kaimiņus, skolotājus, vecākus, izmantot modernās tehnoloģijas u. c.

Konkursu atbalsta uzņēmums „Coca-Cola Hellenic Latvia", kinoteātris „Multikino" un Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs, kas konkursa noslēgumā pasniegs savas simpātiju balvas. „Tallink Latvija" konkursa noslēgumā pasniegs skatītāju simpātiju balvu – kruīza ceļojumu četrām personām.

Konkursā aicināti piedalīties 1.–9. klašu skolēni vecumā līdz 15 gadiem. Konkursa darba nosaukumu un pieteikumu konkursa dalībniekam jāsūta uz e-pastu konkurss@skrivanek.lv. Atbildes vēstulē tiks norādīta piekļuve FTP serverim un instrukcija, kā skolēns var izvietot radošo sižetu uz servera. Darba pieteikumā jānorāda autora vārds, uzvārds, kontakttālrunis, e-pasta adrese un klase, skolas nosaukums un adrese. Radošā sižeta apjoms – līdz piecām minūtēm. Darbu formāts – video faili (var tikt veidotas bilžu kolāžas video formātā, Flash animācijas, uzfilmēti skeči, prezentācijas video formātā u. tml.).

Konkursa darbus vērtēs pēc radošuma, oriģinalitātes un sižeta atbilstības tematam. Visi darbi, kas atbildīs konkursa nolikuma kritērijiem, tiks izvietoti arī sociālajā tīmekļa vietnē „Youtube" SkrivanekBaltic kanālā, kur 17. maijā tiks noteikts skatītāju simpātiju video pēc sižetu noskatīšanās reižu un tam pievienoto komentāru skaita. Simpātiju balvu – „Tallink" kruīza ceļojumu četrām personām – iegūs darbs, kas skatīts visvairāk reižu un saņēmis visvairāk komentāru (vērtējumu veido 50% skatījumu skaits un 50% komentāru skaits).

Konkursa balvu fondā ir divas galvenās balvas – labākajiem radošo sižetu autoriem divās vecuma grupās (no 1.–5. klasei un no 6.–9.klasei) dāvanu karte 139,00 latu vērtībā vasaras nometnei vienai personai no „Skrivanek Baltic" Valodu skolas. Uzvarētāji varēs izvēlēties un apmeklēt jebkuru vienu no www.bernunometnes.lv 2011. gada vasaras nometnēm savā vecuma grupā.

Darbi konkursa jāiesūta līdz 10. maijam (10. maijs – pēdējā konkursa darbu iesūtīšanas diena). Labākie konkursa darbi tiks skatīti un konkursa uzvarētāji apbalvoti pasākumā 19. maijā „Skrivanek Baltic" Valodu skolas telpās Dzirnavu ielā 57a–1, Rīgā, ceturtajā stāvā. Uz pasākumu tiks aicināti ierasties konkursa dalībnieki, kā arī viņu atbalstītāji. Ja uzvarētāji nevarēs ierasties uz apbalvošanu, tad balvas tiks nosūtītas viņiem pa pastu.

Uzziņai:

„Skrivanek Baltic" ir viens no lielākajiem valodu pakalpojumu sniedzējiem Latvijā. „Skrivanek Baltic" ir starptautiskā uzņēmuma „Skrivanek Grupa" daļa, kas nodrošina kvalitatīvus tulkojumus un valodu mācības.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV