Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Lieldienās Ķīpsalā pirmoreiz notiks Vispasaules kaķu izstāde

Inese Libere, 15.04.2011. 14:38

Lieldienās, 23. un 24.aprīlī Ķīpsalā pirmoreiz notiks Vispasaules kaķu izstāde un tajā būs iespēja redzēt labākos pasaules kaķus, kas sacentīsies par Vispasaules kaķa čempiona titulu.
Lieldienās Ķīpsalā pirmoreiz notiks Vispasaules kaķu izstāde

Izstādē piedalīsies gandrīz 600 kaķi no Eiropas, kas pārstāvēs visas 26 kaķu šķirnes, kas šobrīd ir Eiropā. Būs gan dažādu nokrāsu Britu īsspalvainie kaķi, kas jau desmit gadus ir vispopulārākie kaķi Latvijā un Eiropā, gan Meinkūni, kas īpaši plaši būs pārstāvēti no Krievijas un Polijas. Līdzās populārajām šķirnēm būs arī tādi retumi kā par "mājas tīģeris" dēvētais Bengālijas kaķis, Mekongas bobteils un daudzi citi.

Neapšaubāmi, kaķu izstādes lepnums būs jaunās kaķu šķirnes - Ukrainas lefkojas - kaķenītes Sindarella un Kleopatra, kas plašākai publikai Latvijā būs aplūkojama pirmoreiz. Ukrainas lefkojas šķirnes kaķi sākti selekcionēt 2000.gadā, jau 2006.gadā radot pilnīgu jaunu kaķu šķirni. Visā pasaulē pagaidām ir tikai aptuveni 400 šīs šķirnes kaķi.

Kā goda viesi izstādē piedalīsies trīs Pasaules čempioni, tostarp viens kaķis, kas ir uzvarējis 18 izstādes.

Sestdien, 23.aprīlī Ķīpsalā notiks gan kaķenēm, gan runčiem veltīts konkurss, kurā noskaidros "Mis un Mr.Rīgas" titula ieguvējus, savukārt svētdien, 24.aprīlī plkst.14.00 notiks Pasaules čempionu šovs.

Lieldienās Ķīpsalā valdīs patīkama kņada un rosība, jo 23. un 24.aprīlī notiks pasākums dzīvnieku mīļotājiem - mājdzīvnieku un zooindustrijas izstāde "Pūkainās dienas Ķīpsalā 2011", kas sniegs daudz prieka gan maziem, gan lieliem. Tās laikā notiks starptautiskā suņu izstāde un šķirnes trušu izstāde, būs aplūkojami arī mājputni, dekoratīvie grauzēji un eksotiskie mīluļi. Notiks arī dažādi šovi un konkursi. Šī gada jaunums - "Ģimenes halle", kur abas dienas būs rotaļas, radošās un fiziskās aktivitātes bērniem un koncerts Lieldienu noskaņās.

Norises laiks un vieta:
23. un 24.aprīlī no plkst.10.00 līdz 18.00 Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā

Biļešu cenas:
Bērniem līdz 4 gadu vecumam ieeja bez maksas!
Bērniem no 4 līdz 18 gadiem - Ls 2,00
Pensionāriem - Ls 2,00
Pieaugušajiem - Ls 3,00
Īpaši draudzīgs piedāvājums ģimenēm - ģimenes biļete (2 pieaugušie un 2 bērni vai 1 pieaugušais un 3 bērni) - Ls 8,00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV