Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Radio NABA raidījumā „Zinātnes vārdā" LU Astronomijas institūta pētnieks Ilgonis Vilks

LU Preses centrs, 18.04.2011. 11:44

Otrdien, 19.aprīlī, plkst. 18:00 Latvijas Universitātes radio NABA (93,1 FM) raidījumā „Zinātnes vārdā" viesosies LU Zinātņu un tehnikas vēstures muzeja direktors, LU Astronomijas institūta pētnieks un elektroniskā žurnāla „Terra 2.0" galvenais redaktors Ilgonis Vilks. Otrā raidījuma tēma būs „Kosmoss".

Jurijs Gagarins ir pirmais kosmonauts, kas 1961. gadā lidoja kosmosā. Žurnāla „Terra 2.0" galvenais redaktors Ilgonis Vilks palīdzēs uzzināt, kāda īsti ir dzīve kosmosā, kādas iespējas sniedz lidojumi ārpus atmosfēras, kādi atklājumi ir veikti un, kādus mērķus zinātnieki vēlas sasniegt nākotnē.

Sākot no šī gada 5.aprīļa, raidījums „Zinātnes vārdā" radio NABA ēterā skan katru otro otrdienu un iepazīstina klausītājus ar Latvijas zinātnieku pētījumiem, eksperimentiem un jaunatklājumiem. Tajā paredzēts zinātniekus iztaujāt arī par viņu akadēmisko un praktisko ikdienu – lekciju sagatavošanu un pasniegšanu, studentu darbu vadīšanu, sadarbību ar valsts institūcijām vai privātajiem partneriem. „Zinātnes vārdā" ļauj uzzināt, ar ko nodarbojas dažādu nozaru Latvijas zinātnieki, mēģinot runāt par zinātnieku darbu, sasniegumiem un grūtībām visiem saprotamā un aizraujošā veidā. Pirmā raidījuma viesis 5.aprīlī bija LU zinātņu prorektors prof. Indriķis Muižnieks, kas diskutēja par zinātni Latvijā un savu pētniecisko darbību.

Raidījuma vadītāji: Ilze Klepere, Jānis Daugavietis, Sandris Mūriņš un Anna Platpīre.

Raidījuma reklāmas video:

Radio NABA: http://www.radionaba.lv/

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV