Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Lieldienu pasākumi Cēsu novadā

Daiga Janševska, 18.04.2011. 16:48

Svētkos, kad atbrauc viesi, vai beidzot kopā sanāk visa ģimene, tad aktuāls rodas jautājums – kā pavadīt Lieldienu brīvdienas. Cēsīs Lieldienu ieskaņas pasākumi Cēsīs iesāksies jau Zaļajā ceturtdienā 21.aprīlī ar tradicionālajiem Zaļās ceturtdienas dančiem, apskatāmas būs arī izstādes, Cēsu muzeja atklātais krājums, bet Lieldienu atzīmēšana ar tirdziņu un lustīgām izdarībām notiks 24.aprīlī Rožu laukumā.
Lieldienu pasākumi Cēsu novadā

Ceturtdien, 21.aprīlī plkst.19:00 Zaļās ceturtdienas dančus MRU klubā izdancos kolektīvi "Dzirnas", "Saulgrieži", "Pīpenes" un "Papardīte". Savukārt paši apmeklētāji Lieldienu danču soli varēs apgūt kopā ar tautas vērtes kopu „Dzieti".

Svētdien, 24.aprīlī Cēsu Rožu laukumā no plkst.11:00 atvērts apmeklētājiem Lieldienu tirdziņš, kurā ikviens no Latvijā ražotas produkcijas klāsta varēs atrast sev ko tīkamu svētku galdam. Bet no plkst.13:00 sāksies Lieldienu lustes ar šūpošanos, olu ripināšanu, radošajām darbnīcām un radošo kolektīvu koncertu. Tos, kuri vēlas Lieldienas pavadīt ārpus Cēsīm, Vaives tautas nams aicina uz Lieldienām Vaivē, kur plkst.19:00 koncerts „Oliņ, boliņ...", bet plkst.21:00 balle kopā ar grupu „Vēja runa".

Tie, kas vēlas papildināt zināšanas par Lieldienu svinēšanu vai pasmelties idejas svētku atzīmēšanai, aicināti apmeklēt Cēsu Centrālās bibliotēkas sagatavotās izstādes „Lieldienas-dzīvības svētki" un „Lieldienās šūpojies, Lieldienās priecājies, Par pirmiem ziediņiem, Par raibām oliņām", kuras atvērtas apmeklētājiem jau no aprīļa sākuma.

Savukārt, lai viesošanās Cēsīs būtu bagātināta arī ar kultūras un senatnes elpas izbaudīšanu, Cēsu Pils komplekss, arī Izstāžu nams svētku dienās 21.,23. un 24.aprīlī strādās no plkst.10:00 līdz 17:00, brīvdienas - 22.un 25.aprīlis.

Brīvdienas pārvērst par aizraujošu ceļojumu vēsture līkločos caur seniem priekšmetiem aicina Cēsu muzeja atklātais krājums (Rīgas iela 23). Apmeklētājiem krājums atvērts būs 23. un 24.aprīlī no plkst.11:00 līdz 16:00. Atklātajā krājumā varēs apskatīt un iepazīties ar unikāliem, vairāk kā gadsimtiem seniem priekšmetiem, no kuriem daudzi līdz šim nav bijuši izstādīti muzeja ekspozīcijās.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV