Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Lieldienu zaķi aicina uz Valmieru

Elīna Neimane, 20.04.2011. 16:53

Neviens viņu nav redzējis, bet visi par viņu ir dzirdējuši – tā bijis līdz šim! Taču šogad Valmiera ir gatava ikvienam parādīt, kādam jāizskatās īstam Lieldienu zaķim. Turklāt tie viesojas pilsētas zālienos ne viens vien – lieli, koši un draiski, kā arī atnesuši sev līdzi daudz krāsainu olu. Kopā ar viņiem atgriezušies arī vēl neredzēti gājputni, kas vērīgi nolūkojas pilsētas ikdienas ritmā un pulcē pie sevis kā mazus, tā lielus valmieriešus un pilsētas viesus.
Lieldienu zaķi aicina uz Valmieru

Plānojot Lieldienu zaķa apciemojumu, vērts ieskatīties, ko Valmiera piedāvā garajām svētku brīvdienām. No 22. līdz 24.aprīlim tirdzniecības centrā „Valleta" būs aplūkojama trušu izstāde. Tajā apmeklētājus priecēs 15 garauši no Ingunas Valdmanes šķirnes trušu audzētavas „Trusīšu mājas". Kopumā izstādē būs pārstāvētas 10 trušu šķirnes, piemēram, Lielais vācu tauriņš, Angļu auntrusis, Čehu albīns, Jaunzēlandes sarkanais un citas. Šķirni „Zilais zilais" pārstāvēs trušu mamma ar pieciem pusotru mēnesi maziem bērniņiem. Lieldienu brīvdienās TC „Valleta" būs apskatāmi arī zīmējuma konkursa „Krāšņākais Lieldienu zaķis" darbi.

Sestdien, 23.aprīlī, no plkst.11.00 TC „Valleta" 4.stāvā notiks arī bērnu brīvā laika centra „Ligzdiņa" organizēts labdarības tirdziņš, kurā tiks vākti ziedojumi bērnu centra rotaļu un sociālās palīdzības istabas darbībai Valmierā, Purva ielā 13. Tirdziņā būs iespējams arī apgleznot Lieldienu suvenīrus – plastikāta olas. Savukārt vakarā no plkst. 21.00 Valmieras Kultūras centrā grupa „Velves" no Smiltenes aicina lustēties Lieldienu ballē. Ieejas maksa no plkst. 21.00 līdz plkst. 22.00 būs Ls 2,00, savukārt no plkst. 22.00 ieejas maksa būs Ls 3,00.

Pirmajās Lieldienās, 24. aprīlī, plkst. 12.00 lieli un mazi valmierieši un pilsētas viesi aicināti uz Valmieras Kultūras centru, kur notiks pavasarīgs svētku koncerts „Lieldienu jampadracis". Koncertā piedalīsies Tautas deju ansambļa „Gauja" studijas bērnu deju kolektīvi, baleta studijas grupa, kā arī mazo vokālistu konkursa „Cālis 2011" dalībnieki. Pēc koncerta pie Valmieras Kultūras centra norisināsies dažādas izdarības kopā ar folkloras kopu „Cielava" no Salacgrīvas. Notiks gan olu ripināšana, gan danči, dziesmas un rotaļas kopā ar folkloras kopas dalībniekiem, gan arī podu sišana, lai mājās ienāktu saticība. Lai klātesošie varētu iesaistīties aktivitātēs, pasākuma organizatori aicina ņemt līdzi krāsotas Lieldienu olas. Darbosies arī Lieldienu radošās darbnīcas. Dalība visos pasākumos būs bez maksas.

Jāpiebilst, ka 22.aprīlī, no plkst.11.00 līdz plkst. 13:00 pilsētā notiks arī Valmieras konfesiju rīkots kopīgs gājiens – Lielās piektdienas Krusta ceļš.

Uz tikšanos Valmierā!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV