Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Plaši apmeklēts Lieldienu tirdziņš Centrāltirgū

Ivars Jakovels, 26.04.2011. 13:34 | komentāri (1)

22. aprīlī par godu gaidāmajiem svētkiem Centrāltirgus rīkoja Lieldienu un Jurģu dienas ieskandēšanu kopā ar amatnieku un mājražotāju tirdziņu, kurā piedalījās tirgotāji un tautas mākslas amatu meistari no visas Latvijas. Lielu atsaucību svētku aizraujošās izdarības folkloristu pavadībā izpelnījās lielo un mazo tirgus apmeklētāju vidū.
Plaši apmeklēts Lieldienu tirdziņš Centrāltirgū

Galerijas:

Amatnieku un mājražotāju tirdziņā Centrāltirgū, kas norisinās līdz 23. aprīlim, piedalās vairāk nekā pussimts labāko sava aroda meistaru no visas Latvijas, kuri pārstāv dažādus mūsu zemes etnogrāfiskos novadus un demonstrē dažnedažādus tautas amata mākslas veidus. Tirdziņā iespējams iegādāties gan saldāko medu un gardāko maizi, gan vissmeķīgāk kūpinātās desas un žāvētās zivis. Savukārt, amatnieki piedāvās visdažādākos izstrādājumus no koka un māla, vilnas un dzijas, dzintara un sudraba.

Par svētku noskaņu Centrāltirgū rūpējās folkloras kopas Tarkšķi un Iļinskaja Pjatņica Ivetas un Vidvuda Medeņu vadībā, kā arī dūdu meistara pavadījumā. Kopā ar tirgus apmeklētājiem tika kurināts ugunskurs, ziedojot Jāņa vainagu, maizi, avota ūdeni un naudu, lai tās netrūktu visu gadu. Folkloristu vadībā tika rotātas šūpoles un notika šūpošanās. Pret skauģiem un ļaunu aci tika tītas šautriņas ar sarkano dzijas dzīparu, lai tās pēcāk mestu ugunī. Tirgus apmeklētāji labprāt iesaistījās rotaļās ar slotām, olu griešanu, zīlēšanu un mīklu minēšanu.

Trīs radošajās darbnīcās bērni krāsoja gan īstās, gan papīra olas, rīkojot īstas olu kaujas un ripināja apaļīgo Lieldienu simbolu pa reni. Savukārt, no kritušajiem bērzu zariem darbnīcu apmeklētāji veidoja visdažādākos zvērus un putnus, bet no niedrēm – darināja brīnišķīgas stabulītes.

Rīdzinieki un pilsētas viesi Rīgas pašvaldības akciju sabiedrības „Rīgas Centrāltirgus" rīkoto amatnieku un mājražotāju tirdziņu vēl var pagūt apmeklēt sestdien gan Centrāltirgū, gan arī Vidzemes tirgū, bet sarūpēto svētku ieskandēšanas kultūras programma sestdien plkst. 11.00 – vienīgi Vidzemes tirgū.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV