Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Kritiskā masa 2011

EasyGet.lv, 28.04.2011. 10:22 | komentāri (1)

Kā ik gadu, arī šogad notiks velobrauciens "Kritiskā masa". Svētdien, 1. maijā, plkst. 13.00 velo draugi ir aicināti pulcēties pie Dailes teātra.
Kritiskā masa 2011

"Atzīmēsim velosezonas sākumu 1. maijā. Tas nekas, ka sezona jau sen ir atklāta un varbūt tā nemaz netiek izbeigta, Latvijā tradicionāli velosezonu atklāj ar 1. maija Kritisko masu. Tāpēc, ka maijs izsens ir bijis laiks, kad cilvēki svin pavasari un dzīvo. Tāpēc, ka velobraucēji joprojām netiek uzskatīti par pilntiesīgiem satiksmes dalībniekiem. Atceries: mēs nebloķējam satiksmi, mēs esam satiksme! Tāpēc, ka pieaugošais auto skaits nopietni apdraud tavu un apkārtējās vides veselību – satiksmes negadījumi, izplūdes gāzes, kari naftas dēļ. Tāpēc, ka ir nepieciešams atgūt publisko telpu, kuru mums atņēmušas ne tikai automašīnas, bet arī striktais sadalījums, ko kur drīkst darīt . Pakļausim publisko telpu savām vēlmēm, nevis savas vēlmes publiskajai telpai vai varas un kapitāla interesēm. Tāpēc, ka citādāka pasaule ir iespējama un tā sākas ar tevi!

Cenšoties izvairīties no centralizētas un hierarhiskas organizēšanās, ticot spontanitātes un dažādības spēkam, aicinām, katru piedalīties pasākuma (paš)organizēšanā- izplatot informāciju (padod ziņu tālāk), izdomājot savus idejiskos motīvus velo akcijai, šis ir tavs pasākums! Aktīvi līdzdarbojies velo brauciena norisē – piedalies maršruta un taktikas izvēlē, izdaiļo sevi un savu velo, ņem līdzi savu karogu, ņem savu skaņas ainavu (ņem līdzi svilpīti vai maģi/getto blāsteru/). Akcijai nav un nebūs līderu – neviens neteiks priekšā, ko darīt tālāk. Vienvārdsakot – viss notiks kā vien tu to vēlēsies.

Akcijas izdošanās ir tavās pašas rokās!" lasāms "Kritiskās masas" blogā.

Pēc kopīgas, jautras un aktīvas pabraukāšanās pa Rīgas ielām, atvelkot nedaudz elpu, vakarpusē visi velo mīļi un to draugi būs laipni gaidīti baudīt muzikālus priekus Andrejsalas kultūras centrā ''Komutātors" (KOMUTATORS), kurā piedalīsies KasPis (kaspispki), Monologs Divatā (http://www.draugiem.lv/monologsdivataamonologsdivataa), 9horizon (159horizon), Starmetis (starmetis), Louis Allegre(Louis+Allegre), Defectives(Defectives) u.c..

Ieeja: bez maksas. Sākums: plkst. 20:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV