Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Studenti no visas pasaules veidos īsfilmas par Rīgu

Kaspars Rūklis, 28.04.2011. 10:50

Šovasar pirmo reizi notiks Rīgas vasaras skola, kuras laikā komunikācijas studenti no dažādām pasaules valstīm veidos oriģinālas īsfilmas par Rīgas identitāti. Vasaras skolu Latvijas Nacionālās identitātes projekta ietvaros organizē Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļa un tā notiks no 14. – 20. augustam.

„Mūs visvairāk interesē tas, kā Rīgu un tās identitāti redz cilvēki, kas ikdienā šeit nedzīvo un uz to var paskatīties objektīvāk. Mēs vasaras skolas laikā ceram uzzināt daudz ko interesantu par Latvijas galvaspilsētu, kam paši ikdienas steigā nepievēršam lielu vērību, bet ko citi mūsos novērtē," saka Komunikācijas studiju nodaļas vadītāja profesore Inta Brikše.

Vasaras skola sniegs iespēju 21 entuziasma pilnam, radošam un darboties gribošam studentam veselu nedēļu iepazīt Rīgu, piedalīties LU profesoru un lektoru lekcijās par dažādiem identitātes aspektiem un praktiskajās nodarbībās par īsfilmu un citu multimediju produktu veidošanu. Vasaras skolas noslēgumā studenti piedāvās savu stāstu par Rīgu video vai multimediju formātā, parādot viņuprāt svarīgāko Rīgas identitātē.

Rīgas vasaras skolas laikā notiks arī vairāki pasākumi, kuros tiks aicināti piedalīties rīdzinieki, piemēram, „flash mob" formāta aktivitātes, amatieru īsfilmu konkurss, dalībnieku valstu kulinārijas vakars, īsfilmu noslēguma skate.

Vasaras skolas mājas lapa - https://sites.google.com/site/rigasummerschool/.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV