Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Šogad Cēsu Pilsētas svētki notiks maija beigās un sauksies Cēsnieku svētki

Daiga Janševska, 28.04.2011. 17:10

Šobrīd noris aktīva gatavošanās Cēsu pilsētas svētkiem, kuri notiks maija beigās no 27.līdz 29.maijam un balstīsies uz kopīgi veidotām cēsnieku idejām un iniciatīvas! Pilsētas svētki tiks saukti par Cēsnieku svētkiem, bet to spilgtākais vizuālais akcents būs baltā krāsa.
Šogad Cēsu Pilsētas svētki notiks maija beigās un sauksies Cēsnieku svētki

Pašvaldības aģentūras „Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs" Kultūras centra nodaļas vadītāja Ruta Krastiņa atzīst, ka ideja par svētku norisi maijā radusies vairāku vērā ņemamu iemeslu dēļ. „Gribējām, lai iespēja piedalīties svētkos ir arī skolām, vēlējāmies, lai pilsētas svētki ir viens no pirmajiem vasaras sezonas notikumiem, kad pilsētnieki vēl nav noguruši no vasaras plašā piedāvājuma. Turklāt – šī gada galvenais akcents esam mēs paši – cēsnieki," informē Ruta Krastiņa.

Pilsētas svētku svinības iecerētas kā plaša pasākumu programma trīs dienu garumā ar aktivitātēm - rožu stādīšanas akcija Pils parkā, skolēnu Dziesmu un Deju svētki, Ballīšu muzikantu konkurss, Ritma svētki, Cēsnieku mūzika savai pilsētai, sapņu laboratorija, Vecpilsētas namu stāsti, Fonokluba brīvā skatuve ar jauniešu ballīti, labdarības koncertu un vairākām darbības vietām bērniem.

Tā kā viens no šī gada svētku galvenajiem mērķiem ir atbalsts Cēsu jauniešiem, tad ar labdarības koncertu vērsīsim cēsnieku uzmanību uz Cēsu stipendijas ideju, kas palīdzētu talantīgiem jauniešiem pilnveidot sevi. Tāpat šogad svētku norises plānojot ir padomāts arī par aktivitātēm bērniem ar īpašajām vajadzībām, kurās kopīgi darbojoties ar Cēsu māksliniekiem bērni radīs kādu savu skaistu sapni. „Atslēgas vārdi šajos svētkos varētu būt – sadarbība, atbalsts, prieks. Mēs paši par prieku sev, viens otram un savai pilsētai," stāsta Ruta Krastiņa.

Svētki šogad veidoti ciešā partnerībā ar radošo apvienību „Pulsa Efekts", Vecpilsētas vēstures pētnieku entuziastu grupa, Fonoklubu, Tradicionālas kulturas biedrību „Kaste", mūziķi Reini Reķi, A. Kalniņa mūzikas vidusskolu un producenti Leldi Krastiņu, Cēsu Mākslas skolu, biznesa inkubatoru Magnuss, Cēsu bērnu un jauniešu centru „Spārni", biedrību „Art Cēsis", SIA „BUTS" brīvprātīgo grupu (vadītāja Ligita Embrekte), jauniešu grupu „Cēsis-Kino -Identitāte", Cēsu Kultūras centra radošajiem kolektīviem, kā arī daudziem citiem darbīgiem cēsniekiem un pat cēsnieku apvienībām.

Cēsnieku svētku organizē pašvaldības aģentūra „Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs". Pasākumu atbalsta Cēsu novada pašvaldība, reģionālais laikraksts „Druva".

Par Cēsnieku svētku aktivitātēm un jaunumiem lasīt mājas lapā www.cesis.lv

Baltais stāsts pilsētai.

Uz vasaras sliekšņa stāvot, baltais ir visur. Tas reibina, sauc un vilina. Nolīst silts vasaras lietus pār ievziediem, kreimenēm, jasmīniem, un Cēsis no baltuma smaržojot san. Pilsēta aiztur elpu, jo atkal un no jauna ir gatava karstam vasaras bruģim, veldzējošām peļķu šļakatām, laimīgiem smiekliem, čalām un atkalsatikšanās skurbumam... Visa kā ir tik daudz – gaidu, ilgu, sapņu un cerību, vēlmju un iespēju. Trīs dienas no rīta līdz vakaram šajā mazā, baltā pilsētā virmos pāri malām plūstošs svētku prieks un darbos izskanēs atzīšanās mīlestībā savai pilsētai!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV