Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

4. maija svētku svinības Rīgā

Elīna Dambekalne, 29.04.2011. 17:25

4. maijā Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas svinībās Rīgā paredzēta daudzveidīga svētku programma, kuru apmeklēt aicināts ikviens rīdzinieks un galvaspilsētas viesis.
4. maija svētku svinības Rīgā

Galvaspilsētā plkst.10.00 Svētā Jēkaba katedrālē notiks ekumeniskais dievkalpojums, bet no plkst.10.30 līdz dienas beigām pie Brīvības pieminekļa paredzēta Ziedu Latvijas veidošana, kurā jau tradicionāli ikviens aicināts ievietot krāšņu pavasara ziedu buķeti - paša audzētu vai pavasara pļavās noplūktu. Jau tradicionāli pie Brīvības pieminekļa būs skatāma pūtēju orķestru defile programma - šogad tajā no plkst.11.00 būs skatāmi un klausāmi Latvijas izglītības iestāžu pūtēju orķestri. Ziedu nolikšanas ceremonija plkst.14.00.

Jau no plkst.9.00 līdz pat plkst.23.00 četrās pilsētas vietās miniatūros pagājušā gadsimta 90.gadu dzīvokļu estētikā izveidotos istabu modeļu televizoru ekrānos varēs vērot, kā 1990.gada 4.maija notikumus atceras un ko Latvijai šajā dienā vēl gan nejauši sastapti cilvēki, gan daudzas sabiedrībā zināmas personības.

Visas dienas garumā notiks koncerti Rīgas kultūras centros - Kultūras centrā "Iļģuciems", Rīgas Domā un Svētā Pētera baznīcā, VEF Kultūras pilī, Rīgas Latviešu biedrībā un Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā ģilde". Koncertos varēs dzirdēt korus un orķestrus, mazākumtautības vokālos un instrumentālos ansambļus.

Savukārt, ja šajos svētkos ar ģimeni vēlaties atrasties brīvā dabā, tad ir lieliska iespēja apmeklēt pasākumus Vērmanes dārzā, Rātslaukumā un Esplanādē. Koncertprogrammu Vērmanes dārzā plkst.14.00 atklās Latvijas izglītības iestāžu pūtēju orķestri, tam sekos Rīgas pilsētas bērnu popgrupu koncerts "Par zaļu pat vēl zaļāks...", bet 17.30 vakara koncertā "Rock'n'Opera" skanēs melodijas un dziedājumi no Imanta Kalniņa, Zigmāra Liepiņa un Jāņa Lūsēna rokoperām.

Vakarā Esplanādē notiks nekomerciālo mūzikas izpildītāju un grupu koncerts "Strāvoklis", kurā oriģinālkompozīcijas ar Raiņa vārdiem atskaņos grupas "Hospitāļu iela", "Bērnības Milicija", "Ēnu kaleidoskops", "Inokentijs Mārpls", "STandART", "Gaujarts", "Gas of Latvia", "Soundarcade", "HMP?", "$KODEK & TVMASKAVA", "Nepilngadīgā Anna", "Židrūns", kā arī solo mākslinieki Imants Daksis un Jēkabs Nīmanis. Svētku dienā pie sevis uz īpašu filmu programmu kā allaž aicina kinoteātris "Rīga", kur līdz pat plkst.23.00 notiks 4.maija filmu maratons ar animācijas, dokumentālo un īsfilmu seansiem, kā arī zupas mielasts mūzikas pavadījumā un grāmatas "Inscenējumu realitāte. Latvijas aktierkino vēsture" atvēršanas svētki.

Latvijas Okupācijas muzejā varēs apmeklēt izstādi "Tautas spēka apziņa. Latvijas Tautas fronte Latvijā un Tukuma rajonā", noskatīties filmu "Dziedošā revolūcija", gida pavadībā iziet bezmaksas ekskursijā un atstāt savu novēlējumu Latvijai uz lielā vēlējuma ruļļa.

Šajā svētku dienā būs iespēja būvnieku un bibliotekāru pavadībā izstaigāt Latvijas Nacionālās bibliotēkas jauno ēku Mūkusalas ielā 3.

4.maija pasākumu programma atrodama www.kultura.riga.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV