Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

4. maijā Rīgas ielās būs vides objekti „Atceries"

Biedrība „I Did It", 02.05.2011. 08:46

Latvijas Republikas Neatkarības dienā, 4. maijā, četrās vietās Rīgas pilsētā ikkatrs aicināts atcerēties pirms 21. gada notikušo, 90. dzīvokļu estētikā izveidotos istabu modeļos skatīties un klausīties citu Latvijas iedzīvotāju un ārī ārzemēs dzīvojošo latviešu atmiņas un novēlējumus svētkos.

Vides objekti „Atceries" būs aplūkojami 4. maijā no plkst 9.00 līdz pat 23.00 Brīvības ielas un Tērbatas ielas krustojumā, Kaļķu ielas un Vaļņu ielas krustojumā, Jēkaba laukumā, kā arī Mazās Jaunielas un Kaļķu ielas krustojumā.

Visu dienu 90. gadu stilistikā iekārtotās istabās tā laika televizoru ekrānos varēs vērot gan nejauši Rīgas ielās satiktu cilvēku atmiņas par 4. maija notikumiem 1990. gadā, gan dzirdēt sabiedrībā populāru personību un ārzemēs dzīvojošo latviešu atmiņu stāstus un novēlējumus. Stāstus papildinās 1990. gada 4. maija dokumentālie kadri.

Aptaujāto cilvēku atmiņas lielākoties būs par tā laika izjūtām, zīmīgām niansēm, kuras nav iespējams aizmirst pat pēc 21. gada. Filmas varoņu vidū ir gan cilvēki, kas aktīvi piedalījās 4. maija pasākumos, gan tādi, kas par neatkarības atgūšanu uzzināja nejauši, arī daudzi, kam 4. maijs ir spilgtas bērnības atmiņas.

„Atceries" istabu aplūkošana daudziem varētu raisīt arī nostaļģijas jūtas, skatot sen neredzētus priekšmetus, kas bija tik raksturīgi teju katrā dzīvoklī pirms 21. gada, kā arī pāršķirstot tā laika presi. Savukārt jauniešiem tā būs iespēja redzēt redzēt tā laika vidi, kā arī uzzināt ar kāds noskaņojums tolaik valdīja sabiedrībā.

Projektu ar Rīgas domes atbalstu realizē biedrība „I Did It".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV