Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Jāņu festivāls – Rūdolfa Jāņi Cinevillā

Niks Volmārs, 02.05.2011. 11:04 | komentāri (5)

23. un 24. jūnijā kinopilsētā Cinevilla Tukuma novada Slampē notiks tautas kopības festivāls "Rūdolfa Jāņi Cinevillā".
Jāņu festivāls – Rūdolfa Jāņi Cinevillā

Divu dienu un visīsākās nakts garumā būs iespēja izjust gan tūkstošgadu tradīciju mistiku, gan ļauties svētku jautrībai un mūsdienīgām izklaidēm – piedzīvot īstenus Jāņus.

Visas kinopilsētiņas teritorijā gaidīs Jāņu tirdziņi, krodziņi un kafejnīcas. Būs iespējams baudīt alu no Aldara Tradicionālās kolekcijas, kas lieliski sader kopā ar latviešu ēdieniem. Uz sešām skatuvēm uzstāsies ielu, kāzu un tautas muzikanti, būs atrakcijas bērniem, Blaumaņa teātris, Rūdolfa kino, Aldara Meistaru laukums, konkursi un spēles. Bet uz Lielās Krājbankas skatuves no pulksten 14:00 visas dienas un nakts garumā uzstāsies Latvijas populārākie mūziķi.

"Iedomājoties ar kādu dzīvesprieku Jāņus svinētu Rūdolfs no izcilā režisora Jāņa Streiča kinofilmas "Rūdolfa mantojums", arī tautas kopības lielfestivāls piedāvās varenu līgošanu. Divu dienu garumā, savienojot dienu ar nakti un atkal ar dienu, ļausimies senām tradīcijām un modernām izklaidēm, būsim kopā – tādi būs Rūdolfa Jāņi Cinevillā," saka lielfestivāla producents un režisors Niks Volmārs.

Līgotāji būs gaidīti Cinevillā 23. jūnijā no pulksten 12:00.

Uz svētkiem jābrauc ar jāņuzāļu klēpi – svētībai, skaistumam un bagātībai – kopīgi tiks savīts lielākais Jāņu vainags! Vakarā iedegsies ugunskrāvumu parks.

"Kāpēc mēs Jāņos pinam vainagus, dedzinām ugunskurus, mazgājamies rasā un līgojam – šo tradīciju dziļākā nozīme bieži ir aizmirsta un mūsu uzdevums ir to atgādināt. Priecājos arī par tradīcijām, kas parādās jaunos veidolos – kopīgi veidotais lielais Jāņu vainags – tradīcija, ko kopā ar Krājbanku aizsākām pagājušajā gadā, turpinās, apliecinot mūsu spēju kopā darīt skaistus darbus. Jāņu lielfestivāls būs iespēja piedzīvot divu dienu svētkus un kļūt par jaunu visas tautas tradīciju," saka Telekompānijas LNT valdes priekšsēdētājs Andrejs Ēķis.

"Līgosvētki ir izdzīvojuši un saglabājuši savu būtību cauri laikiem un paaudzēm. Acīmredzot - dziļa un mums svarīga ir šo svētku būtība. Tie daudz ko pasaka arī par mums - līgotājiem un Jāņubērniem: par mūsu ciešo saistību ar dabas norisēm, vitalitāti, dzīvesprieku, radošo dabu. Latvijas Krājbankai ir prieks un gandarījums palīdzēt piepildīt Līgovakaru un Jāņu dienu "Rūdolfa Jāņos Cinevillā"", saka Latvijas Krājbankas prezidents Ivars Priedītis.

Lielākais Jāņu vainags, ugunskrāvumu parks, lielā Krājbankas skatuve un 6 mazās skatuves visā pilsētiņā nodrošinās interesantus un neaizmirstamus svētku brīžus.

Līgotāju ērtībām tiks nodrošinātas plašas auto stāvvietas un telšu pilsētiņa.

Skaistākos festivāla brīžus varēs atkal ieraudzīt LNT ierakstā 24. jūnija vakarā.

Biļetes var iegādāties „Biļešu Paradīzes" tirdzniecības vietās. Iepriekšpārdošanā – lētāk.

Sarīkojumu organizē LNT ar Latvijas Krājbankas atbalstu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV