Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Radio NABA raidījumā „Zinātnes vārdā" par kodolsintēzi un radiāciju

LU Preses centrs, 03.05.2011. 11:55

Šodien, 3. maijā, plkst. 18:00 Latvijas Universitātes radio NABA (93,1 FM) raidījumā „Zinātnes vārdā" viesosies LU Ķīmiskās fizikas institūta vadošā pētniece, Dr.ķīm. Gunta Ķizāne. Trešā raidījuma tēma būs „Kodolsintēze. Radiācija".
Radio NABA raidījumā „Zinātnes vārdā" par kodolsintēzi un radiāciju

LU Ķīmiskās fizikas institūts veic pētījumus par radiācijas procesu norisi cietās vielās, materiālu radiācijas izturību, spēcīgu magnētisko lauku ietekmi uz radiācijas stimulētiem procesiem cietās vielās, jaunu materiālu un tehnoloģiju izstrādi kodolsintēzes enerģētikai.

Gunta Ķizāne pastāstīs par kodolsintēzes iespējām enerģētikā, medicīnā, lauksaimniecībā un citur, kādi atklājumi šajā sfērā tiek veikti Latvijā un kāda ir jauniešu interese studēt un veikt pētījumus par šādu tēmu. Varēs uzzināt ekspertes viedokli arī par kodolkatastrofām Ukrainā un Japānā.

Sākot no šī gada 5.aprīļa, raidījums „Zinātnes vārdā" radio NABA ēterā skan katru otro otrdienu un iepazīstina klausītājus ar Latvijas zinātnieku pētījumiem, eksperimentiem un jaunatklājumiem. Tajā paredzēts zinātniekus iztaujāt arī par viņu akadēmisko un praktisko ikdienu – lekciju sagatavošanu un pasniegšanu, studentu darbu vadīšanu, sadarbību ar valsts institūcijām vai privātajiem partneriem. „Zinātnes vārdā" ļauj uzzināt, ar ko nodarbojas dažādu nozaru Latvijas zinātnieki, mēģinot runāt par zinātnieku darbu, sasniegumiem un grūtībām visiem saprotamā un aizraujošā veidā. Raidījumā jau ir viesojušies LU zinātņu prorektors prof. Indriķis Muižnieks un LU Astronomijas institūta pētnieks Ilgonis Vilks.

Raidījuma vadītāji: Ilze Klepere, Jānis Daugavietis, Sandris Mūriņš un Anna Platpīre. Šoreiz diskusiju vadīs I. Klepere un A. Platpīre.

Radio NABA: http://www.radionaba.lv/

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV