Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Latgales zoodārzā notiks ģimenes svētki „ZOOMAIFEST"

Vācu biedrība „ERFOLG”, 04.05.2011. 16:03

Latgales zoodārzā 22. maijā, plkst. 12:00-17.00 notiks ģimenes svētki „ZOOMAIFEST". Pasākumu organizē Daugavpils vācu biedrība „Erfolg", sadarbībā ar jauniešu biedrību "Dagood Studio", Latgales zoodārzu un ar Daugavpils pilsētas Domes atbalstu.

Katru gadu Vācijā notiek senākās tradīcijas festivāls – „Maifest". Šis festivāls veltīts dabas atdzimšanai pēc ziemas un vasaras sagaidīšanai. Tie ir jautri kultūru un tradīciju svētki visai ģimenei. Mes ielūdzam Jus uz mūsu pirmajiem Maija svētkiem. Mēs vēlamies turpināt kādreizejo vācu biedrību tradīciju, kad jau cara laikos un arī pirmas Latvijas Republikas laikā, vācu biedrības organizēja Maija svētkus. Maija svētkus Vācijā parasti svin jau 1. maijā, Baltijā tos svinēja vēlāk, un arī šogad, ņēmot vērā mūsu klimatiskos apstākļus, tie notiks maija beigās. Līdzas Maija koka pacelšanai svētkos labi iederas arī sporta biedrību prezentācijas, atrakcijas bērniem, un mūzikāli priekšnesumi.

Pirmā pasākuma daļa būs veltīta gan bērniem, gan vecākiem. Pasākuma laikā plānotas dažādas aktivitātes: ekskursija pa zoodārzu, viktorīnas, radošās darbnīcas, konkursi, dažādas akcijas, body art, face art, stūrītis ar mikroskopiem, koncerts u.c.

Otrajā pasākuma daļa paredzēta galvenokārt jauniešiem. Visas aktivitātes būs veltītas ielu mākslai. Projekta laikā plānots organizēt dažādas aktivitātes: grafiti, Breik dance, Hip- hop dejas, Beatbox, izstādes, akcijas u.c.

Šāda veida pasākums dos iespēju iedzīvotājiem un galvenokārt bērniem un jauniešiem veidot pozitīvu attieksmi pret dabu, attīstīt un pilnveidot savas spējas, prasmes un talantus, nostiprināt ģimenes vērtības, popularizēt Latgales Zoodārzu, attīstīt kolektīvus, biedrības, ka arī piesaistīt cilvēkus ar invaliditāti.

Festivālā koncertā un prezentācijās var piedalīties interešu izglītības iestādes, skolas, kultūras iestādes, biedrības, deju studijas, ansambļi, solisti, jauniešu grupas, mākslinieki, aktieri, amatnieki un citi interesenti no Daugavpils un Daugavpils novada.

Svētku rīkotāji aicina pieteikties dalībniekus līdz 15. maijam atsūtot aizpildītu pieteikuma anketu uz erfolg@inbox.lv:

Sīkāku informāciju var iegūt:
Tel: 65420019, 20371892
e-pasts: erfolg@inbox.lv

www.erfolg.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV