Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Studenti aicina ar ziedojumiem palīdzēt SOS ciematu bērniem sagatavoties skolai

Holy Baboon Agency, 09.05.2011. 15:59

"No 1. maija līdz 1. jūnijam visu Latvijas augstskolu un skolu audzēkņi, uzņēmēji un ikviens Latvijas iedzīvotājs aicināts piedalīties jauniešu labdarības akcijā „SunRise".
Studenti aicina ar ziedojumiem palīdzēt SOS ciematu bērniem sagatavoties skolai

Akcijas mērķis ir ziedot grāmatas, intelektuālās spēles, kancelejas preces, sporta inventāru un citas izaugsmei un izglītībai nepieciešamas lietas tiem, kuriem šobrīd klājas visgrūtāk un kuriem nereti vajag salīdzinoši nelielu atbalstu, lai piepildītos sapņi un sāktos jauna cerībām piepildīta dzīve. Ar akciju vēlamies pateikt, ka nepieciešams pavisam nedaudz, lai paveiktu ko nozīmīgu un darītu KĀDU laimīgu," uzsver Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas (RISEBA) studējošo pašpārvaldes pārstāvis un projekta vadītājs Toms Strēlis.

Labdarības akcija tiek organizēta sadarbībā ar Latvijas SOS bērnu ciematu asociāciju.

Labdarības akcijas laikā saziedotās mantas tiks nodots SOS bērnu ciematu kuplo ģimeņu rīcībā, kā arī nonāks pie bērniem un jauniešiem no sociālā riska ģimenēm, par kurām SOS Bērnu ciematu asociācija rūpējas Ģimeņu stiprināšanas projektu ietvaros.
Visi saziedotie finanšu līdzekļi tiks novirzīti mācību grāmatu un materiālu iegādei, lai uzsākot septembrī mācības, skolnieki būtu nodrošināti ar visu nepieciešamo.

"Mēs esam ārkārtīgi iepriecināti par RISEBA studentu iniciatīvu un ceram, ka akcijā aktīvi iesaistīsies arī citu Latvijas augstskolu un skolu audzēkņi. Akcijas laikā savāktie ziedojumi – mantas un finanšu līdzekļi tiks izlietoti, lai veicinātu Latvijas SOS bērnu ciematu aprūpē esošo bērnu attīstību un sekmētu viņu izglītību. Visi kopā mēs varam paveikt lielas un labas lietas, palīdzot bērniem no sociālās krīzes ģimenēm un bērniem, kuri aug SOS bērnu ciematu ģimenēs. Ir labi, ka studējošo un skolēni vēlas atbalstīt tos bērnus, kuriem dzīvē neklājas tik viegli," atzīmē Latvijas SOS bērnu ciematu asociācijas direktore Ilze Paleja.

Par akciju informē izdevniecība "Lietišķās informācijas dienests", TVNET, Latviešu Radio, TV3, TV6 un Easytget.lv.

Akcijas ietvaros tiks uzņemta pilnmetrāžas filma "Latvija, Manis nav!" par jaunieša dzīvi Latvijā. Visi filmas ieņēmumi tiks ziedoti labdarībai.
Filmu tiek veidota, balstoties uz patiesiem notikumiem ar mērķi pievērst sabiedrības uzmanību tam, kas ietekmē un veido pusaudžu dzīvi un ko pusaudzis var dot sabiedrībai ilgtermiņā. Projektā piedalās: Ināra Slucka - Latvijas Nacionālā teātra režisore, Aigars Ceplītis, kurš daudzus gadus pavadījis ASV, Holivudā.

Akcijas noslēgumā no 3. līdz 5. jūnijam norisināsies "SunSet" sporta un atpūtas festivāls, kurā uzstāsies Latvijā populāri mākslinieki, kā arī īpašie viesi no Vācijas.

Papildinformāciju par akciju ikviens interesents var uzzināt:
http://www.sunset.lv

Jaunākajām ziņām seko līdzi:
http://www.twitter.com/SunFestivals.

Par akcijas rīkotājiem
Akciju rīko Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas (RISEBA) un "Holy Baboon agency"

Par Latvijas SOS Bērnu ciematu asociāciju

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija ir sociāla labdarības organizācija, kas nodrošina ilgtermiņa ģimenes modeļa aprūpi bez vecāku gādības palikušiem bērniem un īsteno ģimeņu stiprināšanas projektus. Latvijā organizācija darbojas kopš 1997. gada.

Augšana ģimeniskā vidē ir pati piemērotākā bērnam, tāpēc organizācija rūpējas par bērniem, kas palikuši bez vecāku gādības, radot tiem mājas un ģimeni SOS bērnu ciematos.

Asociācija sniedz arī palīdzību ģimenēm, kas nonākušas krīzes situācijās, iesaistot tās Ģimeņu stiprināšanas projektos. Projektu mērķis ir palīdzēt vecākiem uzņemties atbildību un rūpes par saviem bērniem, lai bērni varētu augt tiem vispiemērotākajā vidē - savā ģimenē.

SOS bērnu ciematos un jauniešu mājās, kā arī SOS ģimeņu stiprināšanas projektos sniedz savu atbalsts tieks sniegts vairāk kā 800 bērniem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV