Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Fotoreportāža no 9.maija svinībām pie Uzvaras pieminekļa

easyget.lv, 10.05.2007. 00:00 | komentāri (7)

Ziedus un vainagus pie pieminekļa Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no nacistiskajiem iebrucējiem nolikuši vairāki tūkstoši iedzīvotāju. Pēc easyget.lv novērojumiem Uzvaras dienas svinības atzīmēja gan bērni, gan jaunieši, gan vecāka gadagājuma cilvēki.
Fotoreportāža no 9.maija svinībām pie Uzvaras pieminekļa

Galerijas:

Lai gan laika apstākļi 9.maija svinībām nebija visai omulīgi, tomēr patriotisku jūtu vadīti, cilvēki pie pieminekļa ziedus sāka nolikt jau no agra rīta.

Neskatoties uz to, ka lietus nepārtrauca līt arī pēcpusdienā, tas svētku atmosfēru nesabojāja un ziedu nolikšana turpinājās visas dienas garumā.

Beidzoties darbalaikam, pieminekļa apkārtnē pulcējās aizvien jauni cilvēku tūkstoši un brīžiem ziedu nolicējiem bija pat grūtības piekļūt pie pieminekļa pakājes.

Pieminekļa priekšlaukumā ziedi klāja vairāk nekā 100 kvadrātmetrus un vietām ziedi tika izvietoti arī zālājā apkārt piemineklim, kas rezultātā veidoja arī dažādus ornamentus.

Diemžēl jāpiemin arī fakts, ka ne visi ziedu nolicēji bija pozitīvi noskaņoti un kā ziņoja aģentūra Leta, tad līdz plkst. 20 pie Uzvaras pieminekļa par dažādiem pārkāpumiem tika aizturēti un administratīvi sodīti 64 cilvēki. Pret diviem aizturētajiem uzsākts kriminālprocess. Bet vai tas viss ziedu dēļ? Diez vai...
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV