Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Valmierā norisināsies gaisa balonu festivāls „Valmieras kauss 2011"

Elīna Neimane, 10.05.2011. 09:43 | komentāri (1)

No 25. līdz 29.maijam Valmierā norisināsies jau 6. Starptautiskais gaisa balonu festivāls „Valmieras kauss 2011", kura ietvaros notiks arī Latvijas meistarsacīkstes gaisa balonu sportā.
Valmierā norisināsies gaisa balonu festivāls „Valmieras kauss 2011"

„Savu dalību festivālā šogad jau apstiprinājušas 15 gaisa balonu komandas no Latvijas, Lietuvas, Krievijas un Čehijas, savukārt personāls, kas nodrošinās kvalitatīvu festivāla norisi, piesaistīts no Latvijas, Lietuvas un Ukrainas. Šogad festivāla organizēšanā piedalās arī 13 brīvprātīgie jaunieši no astoņām Eiropas valstīm – Portugāles, Spānijas, Itālijas, Polijas, Rumānijas, Austrijas, Lielbritānijas un Turcijas ES programmas „Jaunatne darbībā" ietvaros. Diemžēl dažādu apstākļu dēļ neizdevās sākotnējā iecere par pirmo pasaules čempionātu gaisa balonu sportā sievietēm, taču esam apņēmības pilni to organizēt citu gadu," informē festivāla direktors Uldis Dūmiņš.

Kā pastāstīja brīvprātīgo jauniešu koordinatore Laura Žukovska, jaunieši Valmierā uzturas jau no 1.aprīļa un būs šeit līdz jūnija beigām. „Šobrīd jaunieši jau ir iepazinuši pilsētu un tuvējo apkārtni, kā arī apgūst latviešu valodu, taču galvenais viņu uzdevums ir piedalīties gaisa balonu festivāla organizēšanā. Jaunieši arī veiks dažādas citas pašiniciatīvas un aktivitātes, lai popularizētu brīvprātīgo darbu," stāsta Laura Žukovska. Jāpiebilst, ka pirmdien, 9.maijā, Valmieras pilsētas centrā darbu uzsāka informācijas telts, kur divu nedēļu garumā ik dienu interesenti varēs uzdot jautājumus gan par sacensībām, gan Eiropas brīvprātīgā darba programmu. Turklāt teltī būs iespēja gan lieliem, gan maziem izpausties radoši, sportiski un interesanti.

Pirmais lidojums gaisa balonu festivāla ietvaros plānots jau 25.maijā. Valmieriešus un pilsētas viesus baloni priecēs katru dienu gan rīta, gan vakara lidojumos līdz 29.maijam. Plānots, ka notiks arī gaisa balonu nakts spīdēšana. Gaisa balonu lidojumi notiks tikai labvēlīgos laika apstākļos. Lidojumu precīzu laiku un vietu noteiks sacensību direktors tieši pirms paredzētā lidojuma. Informācija par festivāla norisi un lidojumiem būs pieejama interneta mājas lapā www.naclidot.lv.

Festivāla norisi atbalsta Valmieras pilsētas pašvaldība, ES programma „Jaunatne darbībā" ar VA Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras starpniecību, kā arī tirdzniecības centrs „Valleta".

Foto autors Ēriks Biters

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV