Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Mazā Ģilde ielūdz uz Amatu ielas svētkiem

Eduards Gaušis, 10.05.2011. 14:48

15. maijā no plkst. 12.00 līdz plkst. 15.00 Vecrīgā notiks Amatu ielas svētki, aicinot ikvienu rīdzinieku un Rīgas viesi kopīgi svinēt Amatu ielā esošās Mazās Ģildes 145 gadu jubileju.
Mazā Ģilde ielūdz uz Amatu ielas svētkiem

Svētku laikā Amatu ielā savas prasmes demonstrēs audēji, koka apstrādātāji, galdnieki, pinēji, pērļotāji, ādenieki, keramiķi un gleznotāji.

Ikviens svētku apmeklētājs varēs izmēģināt roku amatu prasmēs, nofotografēties kādā senatnīgā tēlā, piedalīties kopīgā svētku gobelēnu aušanā, apskatīt Mazās Ģildes nama telpas un līdzdarboties citās izglītojošās un izklaidējošas aktivitātēs.

Bērniem būs iespēja piedalīties konkursos un atrakcijās, apgūstot pilsētas senās tradīcijas.

Mazās Ģildes dārziņā apmeklētājus priecēs dažādi mūziķi, dejotāji, aktieri un cirka mākslinieki.

Visu svētku laiku būs apskatāmas Rīgas Pilsētas Būvvaldes un Latvijas Nacionālā arhīva izstādes. Savukārt Rīgas ĢeoMetra Apmeklētāju pieņemšanas centrā varēs iepazīties ar vēsturisko mērinstrumentu izstādi, apskatīt Latvijas brīvvalsts laika Rīgas adrešu grāmatu, Rīgas vecās kartes un uzzināt informāciju par Rīgas ĢeoMetru.

Svētkos piedalīsies arī Lielā Ģilde, demonstrējot Latvijas Nacionālā Simfoniskā orķestra koncertierakstus.

Amatu ielas svētki tiek rīkoti, atzīmējot Mazās Ģildes 145 gadu jubileju. Mazā Ģilde ir ne tikai viens no lielākajiem Rīgas kultūras centriem ar senām kultūras tradīcijām, bet arī valsts nozīmes arhitektūras piemineklis. Ēka celta pēc izcilā arhitekta Johana Daniela Felsko projekta un svinīgi atklāta 1866. gadā. No 1999. līdz 2000. gadam ir veikta Mazās Ģildes renovācija un restaurācija, kuras laikā praktiski visa Mazās Ģildes apdare ir tikusi restaurēta atbilstoši 19.gs. pēdējā ceturkšņa dokumentiem un fotogrāfijām, sniedzot iespēju ikvienam nama apmeklētājam sajust 19. gadsimta svinīgumu un krāšņumu.

Papildus informācija par svētku norisi pieejama, zvanot pa telefonu 67037418.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV