Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Rīgā notiks Radošās domāšanas dienas

Zane Kokina, 12.05.2011. 11:37 | komentāri (1)

17. un 18. maijā Rīgas Ekonomikas augstskolā notiks „Radošās domāšanas dienas", ko rīko ideju grupa Radošuma pils sadarbībā ar Britu padomi Latvijā un Rīgas Ekonomikas augstskolu. To ietvaros Latviju apciemos radošuma eksperts, Edvarda de Bono domāšanas skolas Cavendish Training (Lielbritānija) meistarklases vadītājs Graeme Allan.

17.maijā Graeme Allan vadīs meistarklases radošās domāšanas treneriem un biznesa pārstāvjiem. Nodarbībās G. Allan iepazīstinās ar dažādiem paņēmieniem, kā trenēt radošo un analītisko domāšanu, lēmumu pieņemšanas prasmi un atvērtību jauniem risinājumiem. Meistarklasē uzņēmējiem īpašs uzsvars tiks likts uz Edvarda de Bono metožu izmantošanu biznesā.

18. maijā Rīgas Ekonomikas augstskolā pulcēsies radošās domāšanas skolotāji, kuri pilotprojekta veidā ir pirmo gadu apguvuši un pasnieguši radošo domāšanu kā fakultatīvu mācību priekšmetu 69 Latvijas skolās. Skolotājiem tā būs iespēja tikties ar Graeme Allan īpašā radošuma stundā un saņemt ieteikumus radošuma metožu izmantojumam mācību procesā. Pasākumā notiks galda spēļu konkursa „Radi spēli pats" veiksmīgāko spēļu demonstrējums un uzvarētāju apbalvošana. Savukārt radošās domāšanas treneri iepazīstinās ar atziņām, kas gūtas mācību procesā un sniegs ieteikumus tālākam darbam. Radošās domāšanas dienu noslēgumā visiem dalībniekiem būs iespēja pārrunāt gada laikā paveikto un uzzināt par nākotnes plāniem tālākai radošuma sekmēšanai Latvijā.

Graeme Allan ir Edvarda de Bono domāšanas skolas Cavendish Training (Lielbritānija) Meistarklases vadītājs. G. Allan ir radošās domāšanas prasmes pasniedzējs ar vairāk kā 30 gadus ilgu pasniegšanas pieredzi Jaunzēlandē, Lietuvā un citās valstīs. Meistarklases vadītājs Latvijā viesosies pirmo reizi. Vizītes laikā G.Allan dalīsies savā pieredzē par radošo domāšanu, kas ir pamatā kreativitātei un inovācijām.

Ideju grupa „Radošuma pils", kuru izveidojuši vairāki Latvijā zināmi uzņēmēji, tika dibināta 2009. gadā ar mērķi, atbilstoši Latvijas ilgtspējas attīstības stratēģijai 2030, atbalstīt radošuma attīstību un pielietošanu dažādās dzīves jomās. No 2010. gada septembra 69 Latvijas skolās, iesaistoties 100 skolotājiem, pilotprojekta veidā tika ieviests jauns fakultatīvs mācību priekšmets "Radošā domāšana". Radošuma pils ir šīs idejas autors un projekta „Radošās domāšanas attīstība Latvijā" koordinators.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV