Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Bronzas kareivja vietā Tallinā būs pilsētā lielākā puķu dobe

LETA, 10.05.2007. 09:15

Laukumā Tenismegi ielā, kur iepriekš atradās Bronzas kareivis, pēc tā pārvietošanas un 12 padomju kareivju mirstīgo atlieku izrakšanas ir iestādīti aptuveni 70 000 atraitnīšu Eiropas Savienības krāsās – zilas un dzeltenas. Visticamāk, šī būs pilsētā lielākā puķu dobe, raksta "Postimees".
Kopumā puķes ziedēs aptuveni 2000 kvadrātmetru lielā laukumā, un pilsētas lielākās puķu dobes izveide Aizsardzības ministrijai, kas pasūtījusi laukuma apzaļumošanu, kopumā varētu izmaksāt ap miljons kronām (45 000 latu), lēš avīze.

Pēc avīzes aprēķiniem, atraitnīšu, Japānas spirejas un cinerāriju stādi vien izmaksās aptuveni pusi no minētās summas. Tam vēl klāt jāpievieno samaksa par augsni, tehniku un darbaspēku.

Bez 70 000 atraitnīšu laukumā turpmāk augs arī 1500 Japānas spireju krūmi un daudzas jo daudzas cinerārijas. "Es domāju, ka pašlaik Igaunijā pārdošanā vairs nav nevienas cinerārijas," sacījusi dārzkopības centra "Ceres", kas piegādāja nepieciešamos stādus, galvenā dārzniece Marisa Pāvelta.

Darbu vadītāja Katrina Torna sacījusi, ka gigantiskās puķu dobes izveidē piedalījušās vairākas firmas, tostarp arī Botāniskais dārzs un firma, kas nodarbojas ar pilsētas parku apzaļumošanu.

Aizsardzības ministrijas padomniece jautājumos ar presi Aeta Kuka sacījusi, ka, neraugoties uz aizvien pieaugošo Igaunijas iedzīvotāju interesi par dārzkopību, atrast tādu daudzumu stādu nemaz neesot bijis tik grūti.

Par šādu ministrijas apgalvojumu gan visai izbrīnīta bija dārzkopības centra "Ceres" galvenā dārzniece, kura skaidrojusi, ka centrs pavasara stādu pārdošanas apjomus plāno aptuveni pusgadu iepriekš. Viņi arī atteikušies no piedāvājuma pārdot spirejas, jo 1500 stādu neparedzētiem darījumiem esot pārāk daudz.

Savukārt, Aizsardzības ministrijas pārstāvji šajā puķu dobē aicina nemeklēt nekādus slēptos simbolus un slēptās domas. "Tā vienkārši ir liela puķu dobe, kas izraisa vispozitīvākās emocijas," sacījusi Kuka.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV