Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Atklāta "Eiropas Jaunatnes nedēļa 2011"

Dace Zandfelde, 16.05.2011. 16:49

Šodien ar foto konkursa "Jaunatne kustībā" uzvarētāju apbalvošanu, foto izstādes atklāšanu un filmas "Es mīlu Tevi, Rīga" izrādi sākās "Eiropas Jaunatnes nedēļa 2011" pasākumi Rīgā. Visu nedēļu Rīgā, kā arī Latvijā notiks dažādi pasākumi, kas noslēgsies ar diskusiju "Kafija ar politiķiem" starp jauniešiem un politiķiem piektdien.

"Mēs ceram, ka plašajā pasākumu klāstā ikviens jaunietis atradīs savām interesēm piemērotu pasākumu, kura ietvaros iegūt jaunas zināšanas, prasmes, kā arī domubiedrus ar kuriem turpināt sadarboties arī pēc tam, kad "Eiropas Jaunatnes nedēļa 2011" būs jau noslēgusies," saka Daina Sproģe, v/a "Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra" direktore.

Foto konkurss "Jaunatne kustībā" noritēja vairākās kārtās kopš marta. Par uzvarētājiem kļuva Arturs Kolovs (22 gadi, Alūksnes reģions), Laura Strode (18 gadi, Dobeles reģions), Sabīne Namniece (20 gadi, Limbažu reģions), Anna Gēbele (18 gadi, Liepājas reģions), Rūta Laura (16 gadi, Talsu reģions), Diāna Kudrjavceva (17 gadi, Staļģene), Dita Grauda (21 gads, Rīgas reģions), Sabīne Briede (13 gadi, Talsu reģions), Intars Osītis (18 gadi, Vecumnieku reģions), Sintija Ludborža (26 gadi, Rēzeknes reģions), Kristīne Kode (26 gadi, Jelgavas novads), Elīna Puka (15 gadi, Balvu reģions), Edvards Krakts (23 gadi, Cēsu reģions), Dainis Bitiņš (17 gadi, Daugavpils reģions), Uģis Narvils (23 gadi, Jelgavas reģions), Anita Proškina (16 gadi, Siguldas reģions), Artūrs Morkans (21 gads, Tukuma reģions). Galveno balvu - ceļojumu uz Stokholmu saņēma Nauris Vasiļevskis (17 gadi, Saldus reģions).

Jauniešu foto izstāde "Jaunatne kustībā" visu nedēļu būs aplūkojama tirdzniecības centra "Rīga Plaza" gaiteņos.

"Eiropas Jaunatnes nedēļa 2011" ietvaros visā Latvijā notiek vairāk kā 70 dažādi pasākumi, tostarp informatīvi izglītojoši, izklaidējoši, kā arī diskusijas starp jauniešiem un politiķiem. "Eiropas Jaunatnes nedēļa 2011" notiek visā Eiropā, būtisks tās aspekts ir neformālās izglītības aktivitātes. Šī gada Eiropas Jaunatnes nedēļas tēma ir jauniešu izglītība, sociālā mobilitāte un nodarbinātība saistībā ar sociālo un kultūras apmaiņu, demokrātisku diskusiju un strukturētu dialogu kā atslēgu Eiropas nākotnei.

Turpmākie "Eiropas Jaunatnes nedēļa 2011" pasākumi Rīgā:

Otrdien, 17.maijā, plkst.12.00-16.00 - Atvērto durvju diena ES Mājā par jauniešu iespējām Latvijā un Eiropā, par iespējām attīstīt profesionālās prasmes, pieredzes.

Otrdien, 17.maijā, plkst.14.00-17.00 - Seminārs - pieredzes stāstu pēcpusdiena ES mājā, kurā par savu pieredzi stāstīs paši jaunieši.

Trešdien, 18.maijā, plkst.15.00 - sabiedriskā apspriešana par jauniešu apmācību vajadzībām. Norise: v/a "Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra", Teātra ielā 3, 3.stāvā.

Ceturtdien, 19.maijā - orientēšanās pasākums "Jaunatne kustībā" Rīgas centrā jauniešu komandām. Pasākuma ietvaros sportiski aktīvā noskaņā jauniešiem būs iespējas pārbaudīt esošās zināšanas un prasmes par neformālo izglītību, kā arī iegūt jaunas zināšanas un prasmes kontrolpunktos. Pulcēšanās plkst.12.00 Andrejsalā, Andrejostas ielā 4, pie "Velozaura".

Ceturtdien, 19.maijā - EuroMed brokastis - diskusija ar Annas Lindes fondu, LR Ārlietu ministrijas un Ēģiptes vēstniecības Zviedrijā pārstāvjiem, Arābu kultūras centru, kā arī v/a "Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra" pārstāvjiem. Pasākums ievadīs "Baltijas Vidusjūras pavasara festivālu".

Piektdien, 20.maijā, plkst.10.00 - "Eiropas Jaunatnes nedēļas 2011" noslēgums: "Kafija ar politiķiem" - diskusijas starp jauniešiem un politiķiem. Pasākums notiek pēc "Open Space" metodes, kas ir mūsdienīga, starptautiski atzīta komunikācijas metode, kurā katrs ir eksperts un piedāvā redzējumu, kā arī problēmu risinājumus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV