Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Projektā "Elpo, Ērika!" vāc līdzekļus elpošanas aparāta iegādei

Ilze Šēfere-Siliņa, 17.05.2011. 12:58

Maiga un Nauris Skrini ir Alūksnes novada ģimene, abi tur arī izauguši un iepazinušies. Šajos Ziemassvētkos viņiem atzīmējama četrpadsmitā kāzu gadskārta. Drīz vien pēc ģimenes izveidošanas pieteikusies meitiņa Ērika, kurai, sasniedzot gada vecumu, parādījušās pazīmes, ka kaut kas nav kārtībā ar muskulīšiem. Apmeklēti neskaitāmi ārsti, uzstādītas dažādas diagnozes, nevienu nepaziņojot par galīgo. Vecākiem ieteikts padomāt par otru bērniņu, lai abiem kopā augot, Ērikai būtu stimuls darboties līdzi.

"Diezgan ilgi nevarējām sadūšoties šim solim, līdz Dainis negaidīti pieteicās pats. Taču arī puisītim gada vecumā parādījās līdzīgas veselības problēmas. Šoreiz cēloņi tika meklēti jau krietni dziļāk, līdz ģenētiskā analīze mums atklāja patieso ainu spinālā muskuļu atrofija, kas puikam ir vieglākā formā viņš staigā, bet meitiņai smagā, jo viņa praktiski ir uz gultas. Tā mēs visi kopā cīnāmies jau trīspadsmit gadus," stāsta Maiga.

Liktenim labpaticies vēlreiz pārbaudīt mazās Ērikas un viņas vecāku izturību. Pirms trim gadiem meitenītes veselības problēmas saasinājušās - mugurkaula slimība sākusi ietekmēt arī elpošanas sistēmu un ārsti tobrīd nav devuši garantiju, ka Ērika izdzīvos, taču, izrādījies, ka viņa ir stiprāka nekā visi uzdrošinājās cerēt. Tagad meitenītei palīdz elpot īpašs aparāts, kurš pieslēgts pie strāvas, taču ģimene cer, ka varbūt kādreiz pienāks brīdis, kad viņa varēs iztikt bez šī palīga.

"Tā nu tas pats no sevis ir izveidojies, ka mūsu ikdiena ir pilnībā pakārtota rūpēm par bērnu veselību. Mēs ar Ēriku dzīvojam mājās, savukārt Nauris un Dainis periodiski uzturas kādā medicīnas iestādē. Tāpēc ļoti svarīgi ir brīži, ka izdodas būt visiem kopā," stāsta Maiga.

Pašreizējais elpošanas aparāts ir savu mūžu nokalpojis, tehniskā apkope nav bijusi jau 3 gadus, kaut gan garantija iedota tikai uz pusgadu. Ierīce ir liela un smaga pēc vecāku aplēsēm 25-30kg, un darbojas tikai tik ilgi, kamēr ir pieejama strāva. Tas Ēriku padara piesietu mājām. Jaunais aparātiņš soloties būt mazs un kompakts, gandrīz kabatā ieliekams un ar bateriju varēs darboties līdz 6 stundām, tas ievērojami atvieglinās Ērikas pārvietošanos ārpus mājas un vairos vecāku sirdsmieru, jo pašreizējais, mūžu nokalpojušais aparāts var pārstāt darboties kuru katru brīdi.

Lai Ērika turpinātu elpot ir nepieciešams ne daudz, ne maz - 6900 Ls. Iespēju robežās aicinām ikvienu palīdzēt, ziedojot www.labdaribasfaktors.lv projektam "Elpo, Ērika!".

Ja nevaram paši, informējam citus, un atceramies - Bībelē ir teikts: "... bet, kad tu dod mīlestības dāvanas, tad tava kreisā roka lai nezina, ko labā dara...", tādēļ, mīlestības vārdā palīdzēsim Ērikai, un skaļi sauksim- "Elpo, Ērika!"

http://www.labdaribasfaktors.lv/site/

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV