Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Ar akciju „Daba ienāk pilsētā" aicinās ieraudzīt dabas daudzveidību Rīgā

Elīna Dobulāne, 18.05.2011. 11:46

Sestdien, 21. maijā, no plkst. 12.00 līdz 17.00 Bastejkalna pakājē ikviens Rīgas pilsētas iedzīvotājs un tās viesis aicināts piedalīties akcijā „Daba ienāk pilsētā", ko organizē TV kanāls Viasat Nature sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un biedrību „Homo ecos". Akcija, kuras dalībnieki gan vizuāli, gan emocionāli centīsies saplūst ar Rīgas floru un faunu, savdabīgā veidā atgādinās par Rīgu kā vienu no zaļākajām Eiropas pilsētām, kā arī mācīs rīdziniekiem ieraudzīt un rūpēties par dabas daudzveidību savā pilsētā.

„Pēdējo gadu pētījumi parāda, ka Latvijā līdzīgi kā citās attīstītās valstīs strauji palielinās to pilsētās dzīvojošo bērnu skaits, kuriem ir ļoti maza saskare ar dabu – tie nezina, kāds izskatās īsts kartupelis, tiem neinteresē, kā atšķirt strazdu no zvirbuļa vai maijvaboli no mārītes. Turklāt nezināšana un zema interese noved arī pie paviršas attieksmes pret dabu apkārt. Tāpēc pasākumā īpaši aicinām piedalīties ģimenes, lai kopīgiem spēkiem izglītotu bērnus par šiem jautājumiem," norāda Viasat vadītāja Ilze Zoltnere.

Ar maskēšanās noslēpumiem un dabas vērošanas pamatprincipiem pasākuma dalībniekus iepazīstinās Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku brigādes karavīri. Savukārt biedrība „Homo ecos:" aicinās būt ne tikai saudzīgiem pret vidi, bet arī radošiem, piedaloties Tetrapakas maciņu veidošanas darbnīcā, kurā ikviens tās dalībnieks desmit minūšu laikā no tetrapakas varēs uztaisīt ērtu un oriģinālu maciņu.

Saplūst ar dabu palīdzēs profesionālas vizāžistes, tādējādi metot izaicinājumu fotogrāfam, kurš caur kameras objektīvu mēģinās nofiksēt par dzīvniekiem, kukaiņiem un augiem nomaskētos pasākuma apmeklētājus.

Akcija „Daba ienāk pilsētā" tiek organizēta, atzīmējot viena gada jubileju TV kanālam Viasat Nature, kas saviem skatītājiem piedāvā augstas kvalitātes izklaidējošus raidījumus, dokumentālās filmas un seriālus par dzīvniekiem un dabu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV