Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Jelgavā gaidāmi „Hercoga Jēkaba tirdziņi”

Andris Romanovskis, 20.05.2011. 10:35

Šogad Jelgavas pilsētas svētku programmu papildinās vēl viens pasākums. No 27. maija Sēlijas amatniecības un tūrisma attīstības biedrība sadarbībā ar Jelgavas pilsētas Domi uzsāk „Hercoga Jēkaba tirdziņu" organizēšanu Jelgavas pilsētā.
Jelgavā gaidāmi „Hercoga Jēkaba tirdziņi”

Svētki nāk un paiet, bet regulārie tirdziņi Jelgavā ir uz palikšanu. Vieni cilvēki šos tirdziņus dēvēs par „slow food" tirdziņiem, citi par „zaļajiem", taču no tā lietas būtība nemainās, - „Hercoga Jēkaba tirdziņš" būs vieta, kur iepērkas tie ļaudis, kam patīk garšīgi paēst, lietot kvalitatīvus un īstus Latvijas zemnieku, mājražotāju, amatnieku un rokdarbnieču izstrādājumus.

No citiem līdzīgajiem tirdziņiem Latvijā šis atšķirsies ar to, ka „Hercoga Jēkaba tirdziņā" neredzēs algotus pārdevējus. Tirdziņā, ko organizē Sēlijas amatniecības un tūrisma attīstības biedrība, atļauts tirgoties juridiskām personām un fiziskām personām, kuras realizē pašu godprātīgi audzētu un pārstrādātu lauksaimniecības produkciju un pašu gatavotus amatniecības izstrādājumus vai rokdarbus, kas cieši saistīti ar vietējo pārtiku vai arī tradicionālo mantojumu. Neatkarīgi no uzņēmējdarbības formas tirdziņā tirgojas personīgi zemnieki, amatnieki vai rokdarbnieces, kā arī viņu ģimenes locekļi, savukārt pie viņu ģimenes nepiederošu personu līdzdarbošanās tirdzniecības procesā „Hercoga Jēkaba tirdziņā" nav atļauta.

27.maija pēcpusdienā Driksas ielas gājējiem atvēlētajā posmā varēs iegādāties dažādas zivis no ezeriem un upēm, kā arī no Rīgas jūras līča, kādu liesumiņu no mājās audzēta cūča, žāvētus gaļas izstrādājumus, desas bez piedevām un citus pašmāju gardumus. Tirdziņa apmeklētājiem būs iespēja nodegustēt un iegādāties dzērienu no smiltsērkšķiem, kā arī uz kārā zoba likt kādu smiltsērkšķu marmelādes kumosiņu. Saldummīļi varēs nopirkt dažādus konditorejas izstrādājumus un arī medu, kam savukārt ļoti piedien Pampāļu podi. Netiks aizmirsti arī cilvēki, kuri pirms ēšanas vai gatavošanas mazgā rokas, viņi varēs iegādāties Sēlijas ziepes. Būs nopērkami arī Bluķugala karošu meistara virtuves piederumi no kļavas, ābeles, plūmes un citiem Latvijā augošiem kokiem. Ja nu iepirkumu grozs būs palicis mājā, tas nekas, uz vietas varēs nopirkt kārtīgu latviešu klūgu grozu. Un kā jau katrā šādā tirdziņā savus rotājumus, tamborējumus un citus kruzuļus piedāvās Latvijas rokdarbnieces.
Tas viss un vēl daudz kas cits būs nopērkams ne tikai 27.maijā pēc 15.00, bet arī katra mēneša otrajās un ceturtās piektdienas pēcpusdienās Jelgavā, Driksas ielā.

Uz „Hercoga Jēkaba tirdziņiem" tiek aicināts katrs jelgavnieks, zemgalietis un vienkārši katrs cilvēks kam patīk garšīgi paēst, lietot kvalitatīvus un īstus Latvijas zemnieku, mājražotāju, amatnieku un rokdarbnieču izstrādājumus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV