Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Diskusija „Rīga un nacionālā identitāte 21. gadsimtā"

Ilona Kunda, 20.05.2011. 15:43

Trešdien, 25. maijā, plkst. 15.00 – 16.30 Pils ielā 21, 1. stāvā notiks diskusija „Rīga un nacionālā identitāte 21. gadsimtā", kuru kopīgi rīko valsts pētījumu programma „Nacionālā identitāte" (valoda, Latvijas vēsture, kultūra un cilvēkdrošība) un valsts aģentūra „Latvijas institūts".

Rīgai ir īpaša vieta nacionālās identitātes veidošanā un Latvijas atpazīstamības veicināšanā. Kādas ir būtiskākās tendences, sasniegumi un izaicinājumi pētnieku un praktiķu skatījumā?

Diskusiju ievadīs vairākas prezentācijas: Rīga kā resurss Latvijas attīstībā, tūrisma zīmols LIVE RĪGA, Rīgas tēls latviešu rakstniecībā, Rīgas centra vizuālā telpa un kā rīdzinieki jūtas Rīgā. Sekos diskusija, kuru vadīs Nils Muižnieks, Latvijas Universitātes Sociālo un politisko pētījumu institūta direktors, un Karina Pētersone, v/a „Latvijas institūts" direktore. Prezentāciju autoru vidū ir tādi pazīstami speciālisti kā akadēmiķis Jānis Krastiņš, profesore Ausma Cimdiņa, uzņēmēja Vita Jermoloviča un citi.

V/a „Latvijas institūts" ar šo diskusiju atklās savu jauno mājvietu Vecrīgā. Tā būs pirmā no diskusiju sērijas par tēmām, kas saistītas ar nacionālās identitātes dažādiem rakursiem. „„Latvijas institūta" publikācijas ir domātas ārvalstu auditorijai," atzīst Karina Pētersone, „tomēr tās balstās uz nacionālo identitāti veidojošiem elementiem. Tāpēc kopīgi ar Valsts pētījumu programmas vadību radās iecere ļaut arī plašākai sabiedrībai un medijiem ieskatīties pētījumu programmas tematikā. Mēs mēģināsim veidot šīs programmas publisko platformu, kas līdz šim bija pieejama tikai interneta vidē."

Diskusijā aicināti piedalīties pētnieki, politikas veidotāji un praktiķi no tūrisma, kultūras un sabiedrības integrācijas jomas.

Valsts pētījumu programmu „Nacionālā identitāte" (valoda, Latvijas vēsture, kultūra un cilvēkdrošība) īsteno plašs konsorcijs, kurā piedalās Latvijas Universitāte, Latvijas Zinātņu akadēmija, Rīgas Tehniskā universitāte un vairākas citas Latvijas vadošās augstskolas un kultūras iestādes. 2010. – 2013. gada programmu raksturo starpdisciplinaritāte, cieša saikne ar praktiķiem, ievērojams jauno zinātnieku īpatsvars, 21. gadsimta aktuālāko tehnoloģisko un sociālo parādību analīze no nacionālās identitātes perspektīvas. Papildus informācija par programmu „Nacionālā identitāte" – Nils Muižnieks (tālr. nr.: 67241025, E-pasts nils.muiznieks@lu.lv), mājas lapas adrese: www.nacionalaidentitate.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV