Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

LKK Negrib saņemt lodi Kultūras ministrijas 'krievu ruletē'

Līva Vīgante, 23.05.2011. 10:19

Neņemot vērā Latvijas Kultūras koledžas (LKK) studentu un vadības vairākkārtīgi paustos argumentus, Kultūras ministrijas izveidotā darba grupa mērķtiecīgi savu darbību virza, lai Latvijas Kultūras koledža tiktu apvienota ar Latvijas Kultūras akadēmiju, nepaskaidrojot šīs rīcības racionālos iemeslus. Tāpēc ir uzsākta akcija „Mēs visi – kopā par savu koledžu", kur ar savu parakstu ikviens var apliecināt savu atbalstu Latvijas Kultūras koledžas neatkarīgai pastāvēšanai.

Latvijas Kultūras koledža ir viena no pieredzes un tradīciju bagātākajām izglītības iestādēm, kura šogad atzīmēs 65 gadu pastāvēšanas gadadienu un aicinās vairākas kultūras jomas speciālistu paaudzes uz salidojumu. Neskatoties uz mūsdienīgo studiju piedāvājumu un senajām tradīcijām, pastāv reāli draudi, ka šī Latvijā unikālā izglītības iestāde beigs pastāvēt, radot neatsveramu zaudējumu Latvijas kultūrizglītībai galvaspilsētā un, kas īpaši būtiski, - reģionos.

Nedz ierēdņi, nedz jebkādas darba grupas Latvijas Kultūras koledžai nespēj sniegt atbildi uz jautājumu, kādēļ ir nepieciešama šo divu izglītības iestāžu apvienošanu, ja daudzi spēcīgi argumenti viennozīmīgi runā par labu Latvijas Kultūras koledžas kā neatkarīgas iestādes pastāvēšanai. Tas liek domāt, ka lēmumi Kultūras ministrijā tiek pieņemti pēc nejaušības jeb 'krievu ruletes' principa, neizvērtējot iespējamās sekas, ko šī apvienošana atstās uz kvalitatīvu kultūrizglītību Latvijā.

Latvijas Kultūras koledža paļaujas, ka studenti, absolventi, pasniedzēji, darbinieki, kultūras jomas profesionāļi un daudzie atbalstītāji visā Latvijā ir tie, kuru balsis tiks sadzirdētas.

LKK atbalstītāji tiek aicināti ar savu parakstu atbalstīt Latvijas Kultūras koledžas neatkarīgu pastāvēšanu.

Lejupielādēt parakstu formu iespējams Latvijas Kultūras koledžas mājas lapā: www.kulturaskoledza.lv vai arī personīgi parakstīties Latvijas Kultūras koledžā 13. kabinetā Bruņinieku 57, Rīga, LV-1011.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV